-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 10 /15:27

Dopingo vartojimu įtariamas Aurimas Didžbalis laikinai suspenduotas, iš sunkiaatlečio atimtas Europos vicečempiono titulas

Lietuvos sunkiosios atletikos federacija (LSAF) oficialiai patvirtino, kad Europos vicečempionas Aurimas Didžbalis dėl teigiamo dopingo testo netenka šio titulo.
Aurimas Didžbalis
Aurimas Didžbalis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

LSAF išplatino štai tokį pranešimą:

„Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija (IWF) jau liepos 6-ąją pranešė, kad Lietuvos sunkiaatlečio Aurimo Didžbalio šlapimo mėginyje, paimtame 2012 m. Europos sunkiosios atletikos čempionato metu, buvo rasta medžiagų, kurios viršija leistiną normą.

Tad Europos čempionate A.Didžbalio iškovota antra vieta ir pasiektas rezultatas – anuliuojami. Sportininkui laikinai uždrausta dalyvauti varžybose.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacija pateikė prašymą ištirti B mėginį. Kaip informavo IWF, B mėginio tyrimas bus atliktas tik po Londono olimpinių žaidinių.

Taigi A. Didžbalis automatiškai netenka teisės dalyvauti Londono žaidynėse. Jo pelnyti taškai Europos čempionate yra anuliuoti. Todėl Lietuva apskritai prarado vietą Londono olimpinėse žaidynėse.“

Lieka 2011 metų bronzos medalis

eleikosport.se/Aurimas Didžbalis
Aurimas Didžbalis

A.Didžbalis Europos čempionato sidabro medalį buvo iškovojęs šių metų balandį Turkijoje vykusiose pirmenybėse. Svorio kategorijoje iki 94 kg 20-metis sportininkas išrovė 180 kg sveriančią štangą, išstūmė 215 kg ir, dvikovėje surinkęs 395 kg, tik 7 kg nusileido čempionu tapusiam moldavui Anatolijui Kiriku.

Įdomu tai, kad A.Didžbalis 2011 metų Europos čempionate buvo užėmęs ketvirtąją vietą, bet po sportininko iš Armėnijos diskvalifikacijos, lietuviui šių metų vasarį buvo skirtas bronzos medalis. 

2010-aisiais Klaipėdoje besitreniruojantis sunkiaatletis tapo Europos ir pasaulio jaunimo čempionatų nugalėtoju.

Per visą nepriklausomos Lietuvos sunkiosios atletikos istoriją vienintelis Ramūnas Vyšniauskas buvo iškovojęs  medalius Europos čempionatuose. A.Didžbalis tapo antruoju Lietuvos istorijoje, kuriam pavyko pasidabinti Europos čempionato apdovanojimu.

Juodajame sąraše – jau 15 Lietuvos sportininkų

A.Didžbalis tapo 15-uoju Lietuvos sportininku ir trečiuoju sunkiaatlečiu, įkliuvusiu dėl dopingo per pastaruosius 20 metų. Šiame sąraše nemažai tituluotų sportininkų:

Nijolė Medvedeva, lengvoji atletika
Romas Ubartas, lengvoji atletika
Rasa Drazdauskaitė, lengvoji atletika
Tomas Turskis, lengvoji atletika
Živilė Balčiūnaitė, lengvoji atletika
Rita Razmaitė, dviračių sportas
Raimondas Rumšas, dviračių sportas
Ramūnas Vyšniauskas, sunkioji atletika
Dovilė Blažiūnaitė, sunkioji atletika
Rolandas Pocius, kultūrizmas
Audrius Mineikis, krepšinis
Tomas Nagys, krepšinis
Dainius Šalenga, krepšinis
Edita Daniūtė, sportiniai šokiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius