Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos čempionato medalį parvežusi sprinterė Lina Grinčikaitė: Londone būsiu geresnės sportinės formos

Į Lietuvą grįžo Europos čempionato bronzos medalį Helsinkyje, Suomijoje, iškovojusi greičiausia Lietuvos moteris Lina Grinčikaitė. Primename, jog ketvirtadienį 100 m rungties finale klaipėdietė nuotolį įveikė per 11,32 sekundės.
Šeštadienio popietę Lina Grinčikaitė grįžo į Vilnių
Šeštadienio popietę Lina Grinčikaitė grįžo į Vilnių. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kartu su L.Grinčikaite grįžo ir ieties metikė Indrė Jakubaitytė bei vidutinių nuotolių bėgikas Vitalijus Kozlovas. Kiti sportininkai sugrįš sekmadienį arba kitos savaitės pradžioje.

L.Grinčikaitė Suomijoje taip pat galėjo pasilikti iki čempionato pabaigos, tačiau grįžo anksčiau, nenorėdama praleisti mamos gimtadienio. „Iš pat pradžių planavau grįžti iškart po varžybų. Noriu mamos gimtadienyje sudalyvauti, nes net nepamenu, kada per įvairias varžybas turėjau tokią galimybę. Visada po varžybų norisi kuo greičiau grįžti namo ir pailsėti“, – pasakojo L.Grinčikaitė.

Europos čempionato medalį sprinterė atšvęs simboliškai. „Ne laikas dabar švęsti, juk laukia svarbiausias startas. Tik po olimpinių žaidynių bus galima atsipūsti“, – pridūrė sprinterė.

Europos čempionatas buvo svarbus startas, o ne tiesiog tarpinė stotelė prieš olimpiadą, bet, manau, kad geriausios formos būsiu Londone

Paklausta, ar ne per anksti pasiekta optimali sportinė forma, kai iki olimpinių žaidynių dar beveik mėnuo, L.Grinčikaitė purtė galvą. Sportininkė tikina, kad bėgti šį sezoną gali dar greičiau.

„Puikiausiai su treneriu žinome, kam ruošiamės. Tai dar nėra formos pikas. Taip, Europos čempionatas buvo svarbus startas, o ne tiesiog tarpinė stotelė prieš olimpiadą, bet, manau, kad geriausios formos būsiu Londone. Be abejo, Helsinkyje parodytas laikas yra labai geras. Galbūt nesitikėjau to, nes, kaip sakiau, nesijaučiu esanti geriausioje formoje. Bet rezultatas išties džiugina“, – sakė L.Grinčikaitė.

„Sunku yra konkuruoti su didžiosiomis šalimis – Vokietija, Rusija, Ukraina ir kt., kur sporte sutelktos didelės medikų ir mokslininkų pajėgos. Bet ko gero esame pakankamai talentingi ir stiprūs, kad galėtume varžytis“, – teigė L.Grinčikaitė.

Geriausias L.Grinčikaitės asmeninis rezultatas – 11,31 sek. Sportininkė neatskleidė, ar Londone tikisi šį laiką pagerinti. „Sprintas – beprotiška kova, sunku prognozuoti“, – šyptelėjo sportininkė.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./`eatadienio popietę Lina Grinčikaitė grįžo į Vilnių
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Šeštadienio popietę Lina Grinčikaitė grįžo į Vilnių

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius