Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 31 /15:51

Istorinis pirmojo Lietuvos burlentininko olimpiadoje Juozo Bernoto startas – 12 vieta

Pirmasis istorijoje olimpinėse žaidynėse startavęs burlentininkas iš Lietuvos Juozas Bernotas po pirmosios dienos užima 12 vietą.
Juozas Bernotas
Juozas Bernotas / Teodoro Biliūno nuotr.

Pirmajame plaukime 23-ejų lietuvis užtruko 32 minutes 21 sekundę ir užėmė aukštą 9 vietą. Nuo pirmojo plaukimo nugalėtojo Doriano van Rijsselberge'o (29 min. 39 sek.) iš Nyderlandų burlentininkas iš Lietuvos atsiliko 2 minutes 39 sekundes.

Antrajame plaukime J.Bertonas buvo kiek lėtesnis – 34 minutės 46 sekundes ir 13 vieta. Ir antrąjį plaukimą laimėjusiam D.van Rijsselberge'ui (32:05) lietuvis pralaimėjo 2 minutes 41 sekundę.

Bendrojoje įskaitoje J.Bernotas su 22 baudos balais (pirmajame plaukime – 9 ir antrajame – 13) užima 12 vietą, nors vienu laipteliu aukščiau įsitaisęs rusas Dmitrijus Poliščukas (22, 17+5) yra surinkęs tiek pat baudos balų.

Tvirtas lyderis – D.van Rijsselberge'as (2, 1+1), lenkiantis lenką Przemyslawą Miarczynskį (4, 2+2) ir vokietį Tonį Wilhelmą (6, 3+3).

Vyrų „RS:X“ burlenčių klasėje sportininkams iš viso teks įveikti 10 plaukimų, po kurių dešimt mažiausiai baudos balų surinkusių burlentininkų, atmetus vieną blogiausią, pateks į finalinį plaukimą. Jame baudos balai dvigubinsis (už pirmą vietą – 2, antrą – 4, trečią – 6 ir t.t.), o galutinė suma nulems medalių likimą – auksas atiteks mažiausiai baudos balų surinkusiam burlentininkui.

Iš viso „RS:X“ burlenčių klasėje varžosi 38 sportininkai, o lietuviui prieš olimpiadą buvo iškeltas tikslas užimti 15–20 vietas.

Trečiasis ir ketvirtasis „RS:X“ burlenčių klasės plaukimai vyks trečiadienį.

Visų Lietuvos sportininkų varžybų Londono olimpinėse žaidynėse tvarkaraštį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius