Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV moterų futbolo žvaigždė Hope Solo iš dopingo skandalo išlips sausa ir dalyvaus olimpinėse žaidynėse

Hope Solo, JAV moterų futbolo rinktinės vartininkė ir viena ryškiausių moterų futbolo žvaigždžių visame pasaulyje, panašu, atsikratys dopingo šešėlio, kuris sportininkę ėmė persekioti po birželio 15 dieną JAV antidopingo agentūros (USADA) paviešintos informacijos, kad Hope Solo organizme aptikta draudžiamo preparato - kanrenono.
Hope Solo
Hope Solo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Futbolininkė išplatino pranešimą, kuriame teigia, jog draudžiami preparatai jo organizme atsirado naudojant gydytojo skirtus vaistus.

„Aš vartojau medikamentus, kuriuos man skyrė asmeninis gydytojas dėl menstruacijų. Nežinojau, kad tarp jų buvo ir diuretikas (vaistas, skatinantis šlapimo susidarymą inkstuose, mažinantis skysčių ir kai kurių druskų kiekį organizme, – red. past.). 

Vos tik paaiškėjo šis faktas, nedelsdama susisiekiau su USADA ir suteikiau visą informaciją, kurios reikėjo, kad ši netyčinė mano klaida būtų ištaisyta. Bet kokiu atveju, medikamentai neturėjo jokios įtakos mano pasirodymui“, – teigė trisdešimtmetė sportininkė.

Ji susilaukė itin švelnios nuobaudos – USADA futbolininkei skyrė įspėjimą.

„Esu ta, kuri tiki švariu sportu, ir džiaugiuosi savo bendradarbiavimu su USADA, siekiant išspręsti šią problemą. Nekantrauju, kada galėsiu atstovauti savo šaliai Londono olimpiadoje“, – pridūrė Hope Solo.

Hope Solo nuo 2000-ųjų nacionalinėje JAV rinktinėje sužaidė 118 rungtynių. JAV futbolininkės olimpiniame Londone gins čempionių titulą.

Hope Solo ypatingai išgarsėjo pastaraisiais metais, kai pasirodė TV šokių projekte „Šok su žvaigžde“ ir nuoga pozavo ESPN žurnalui „Body Isue“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius