Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaune penktadienį bus išlydėta Londono olimpinių žaidynių deglo nešėja Birutė Statkevičienė

Visi kauniečiai liepos 13 d., penktadienį, 12 val. kviečiami atvykti į 2012 m. Londono olimpinių žaidynių deglo nešėjos 59 m. Birutės Statkevičienės palydėtuvių renginį. Iškilminga šventė vyks prie S.Dariaus ir S.Girėno paminklo (šalia LKKA).
Kazimieras Budrys ir Birutė Statkevičienė
Kazimieras Budrys ir Birutė Statkevičienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

B.Statkevičienė ir Kazimieras Budrys atstovaus šaliai įvadiniame olimpinių žaidynių renginyje – olimpinio deglo estafetėje.

B.Statkevičienė yra pirmoji šalies plaukikė dalyvavusi olimpinėse žaidynėse Miunchene. Ji yra 33 kartus Lietuvos plaukimo čempionė, rekordininkė, pasaulio plaukimo veteranų vicečempionė, Europos čempionė. 2000 m. atliko unikalų plaukimą surištomis kojomis ir rankomis Kaune per Lampėdžių karjerą.

„Jei turėsiu savo rankoje deglą – visa Lietuva bus mano širdyje. Kartą Maskvoje išbėgusi iš bibliotekos, išvydau kaip Maskvos gatvėmis yra nešamas olimpinis deglas. Nuo jo sklido neapsakomai didelis ir geras biolaukas“, – prieš sužinodama, kad yra išrinkta nešti olimpinę deglą pernai kalbėjo B.Statkevičienė.

Iškilmėse taip pat dalyvaus LKKA studentų sporto ir laisvalaikio centro vedėjas doc. dr. Česlovas Garbaliauskas, daugkartinis šalies bokso čempionas, Pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas Vidas Bičiulaitis, ilgųjų nuotolių bėgikė, Sidnėjaus ir Atėnų olimpinių žaidynių dalyvė Inga Juodeškienė, žymūs Kauno sportininkai, olimpiečiai.

Renginio pabaigoje B.Statkevičienė, socialinio projekto „Hope Relay“ ambasadorė, kartu su būriu auklėtinių ir sportininkų bėgs simbolinį trijų kilometrų bėgimą. Iniciatyvos tikslas – derinant aktyvų gyvenimo būdą rinkti lėšas Lietuvos SOS vaikų kaimuose gyvenatiems vaikams ir jaunuoliams. Projekto pabaigoje visuomenės surinktas lėšas SOS vaikų kaimams paaukos „Samsung“.

Panešti deglą gali kiekvienas

„Samsung Electronics Baltics“ kviečia kiekvieną Lietuvos gyventoją nors trumpam tapti Londono 2012 m. olimpinių žaidynių deglo nešėju, dalyvauti įkvepiančiame „Samsung“ bėgime „Hope Relay“ ir sveiką gyvenimo būdą bei varžymosi dvasią suderinti su parama vaikams.

„Samsung“ yra oficiali 2012 m. Londono olimpinių ir parolimpinių žaidynių partnerė.  Šių metų olimpinių žaidynių organizatorių tikslas – į olimpinį judėjimą įtraukti ne tik sportininkus, bet ir paprastus žmones. Įkvepiančio bėgimo idėja – sportas kilniam tikslui. Specialiai šiam projektui yra sukurta programėlė „Hope Relay“.

Tai tarptautinis paramos projektas, vykstantis 19-oje šalių, tarp jų ir Lietuvoje. Bėgime gali dalyvauti visi į mobilųjį telefoną parsisiuntę nemokamą „Hope Relay“ programėlę.  Kiekvienas 3 kilometrų atstumas, kurį žmogus nubėga, nuvažiuoja dviračiu ar aktyviai įveikia kitu būdu telefone įsijungęs „Hope Relay“ programėlę, vertas 1 euro. Neviršijant vidutinio 40 km/val. greičio, daugiausia per dieną galima įveikti 42 km atstumą.

Projektui pasibaigus, bus suskaičiuotos visi programėlę parsisiuntusių ir bent 3 kilometrus įveikusių dalyvių uždirbtos lėšos. Jas „Samsung“ skirs SOS vaikų kaimuose gyvenantiems vaikams ir jaunuoliams. Projekto įgyvendinimo metu SOS vaikų kaimai bus aprūpinami įvairiomis naujausiomis technologijomis, kurios padės kasdieniame gyvenime ir bus naudojamos lavinant technologinius vaikų įgūdžius.

Programėlę galima parsisiųsti į daugelį išmaniųjų telefonų su „Android“, „Apple iOS“ ir BADA operacinėmis sistemomis, rasite čia

Kviečia burtis į komandas

Įkvepiančio „Samsung“ bėgimo dalyviai kviečiami burtis į komandas. Tereikia susikurti komandos pavadinimą naudojant programą „Facebook“ ir išsiųsti kvietimus prisijungti visiems pažįstamiems.

Norintys prisijungti prie kvietimo, gavėjai turi jį patvirtinti ir atsisiųsti programėlę. Kiekvieno komandos nario įveikti kilometrai, pradedant nuo 3 km, bus automatiškai priskaičiuojami prie bendro komandos įveikto atstumo skaičiaus ir pagerins komandos poziciją bendroje lentelėje.

Komandos narių skaičius – neribojamas, taip pat kiekvienas dalyvis gali būti iki 20-ies komandų narys. Taigi, siekdami kilnaus tikslo, „Hope relay“ dalyviai gali varžytis tarpusavyje miestų, regionų ar šalies mastu.

Be to, visi parsisiuntę programėlę gali savo komandos narius, pažįstamus ar artimuosius, kurie taip pat dalyvauja bėgime, paskatinti įrašydami linksmą palaikymo žinutę. Prisijungus prie „Hope Relay“ profilio socialiniame tinkle „Facebook“, naudojant garso įrašymo funkciją, galima įrašyti draugui skirtą palaikymo žinutę ar pokštą. Jam skirtą žinutę adresatas išgirs tuomet, kai naudodamas programėlę bėgs ar eis.

Palaiko daug žinomų žmonių

Projektą palaiko Lietuvos krepšinio žvaigždės Robertas Javtokas ir Simas Jasaitis, atlikėjai Donatas Montvydas, lengvaatletė, būsima olimpietė Diana Lobačevskė, ultramaratoninkas, neseniai bėgimą aplink Lietuvą baigęs Aidas Arzijauskas, lengvaatletė, šalies čempionė, sporto renginių vedėja Vlada Musvydaitė, lengvaatletis Vitalijus Kozlovas, baidarininkas Tomas Gadeikis, taip pat liepos mėnesį olimpinio deglo estafetėje Lietuvai atstovausiantys deglo nešėjai – plaukikė Birutė Statkevičienė, Šeimų krepšinio turnyro sumanytojas Kazimieras Budrys ir neseniai prie jų prisijungę legendinis krepšininkas, olimpinis čempionas Modestas Paulauskas bei telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

Aktyviausiai „Hope Relay“ dalyvių komandai „Samsung“ padovanos pietus su Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse sėkmingai atstovavusiu dainininku Donatu Montvydu, o aktyviausias „Hope Relay“ projekto dalyvis sulauks asmeninės padėkos iš projekto ambasadoriaus, krepšininko Roberto Javtoko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius