Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vadovai pasveikino Londono olimpiados čempione tapusią penkiakovininkę Laurą Asadauskaitę

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino penkiakovininkę Laurą Asadauskaitę sekmadienį Londono olimpinėse žaidynėse iškovojusią aukso medalį.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Jūsų laimėjimas paskutinę Londono olimpiados dieną pranoksta visus Lietuvos lūkesčius! Kiekvienoje rungtyje parodėte tvirtą sportinį charakterį ir užtikrintai iškovojote šaliai dar vieną aukso medalį. Tegul Jūsų meistriškumas, drąsa ir ryžtas padeda siekti naujų įspūdingų pergalių“, – teigiama šalies vadovės sveikinime.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Irena Degutienė
J.Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Irena Degutienė

Seimo pirmininkė Irena Degutienė dėkodama už gražų ir garbingą įrašą į Lietuvos sporto istorijos puslapius, palinkėjo L. Asadauskaitei kuo geriausių startų ateityje ir kuo geriausios kloties asmeniniame gyvenime.

„Nepaprastai gražu ir simboliška, kad penktąjį olimpinį medalį Lietuvos sporto delegacijai iškovojote būtent penkiakovės rungtyje. Sveikinu su dar vienu auksu visą Lietuvą, sveikinu Jus ir visus, kas prisidėjo prie šios pergalės ir kas ja džiaugiasi kartu – Jūsų tėvelius ir trenerius, komandos narius ir gydytojus. Jūsų kantrus darbas ir valia, fizinė ir psichologinė ištvermė dar kartą patvirtino, kad šiuolaikinė penkiakovė Lietuvoje – tai pergalių tradicijas tęsianti sporto šaka“, – įsitikinusi I. Degutienė.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Susitikimo akimirka
J.Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Andrius Kubilius

„Sveikinu Jus, iškovojus savo pirmąjį olimpinį medalį. Šiuolaikinė penkiakovė – itin aukšto meistriškumo lygio iš sportininko reikalaujanti rungtis, kurioje svarbi jėga, ištvermė ir mokėjimas susikaupti. Visomis šiomis savybėmis galimybę žavėtis šiandien turėjo ne tik šios sporto šakos mylėtojai, bet ir visi Lietuvos žmonės, stebėję Jūsų pasirodymą“, – sveikinime L. Asadauskaitei teigia premjeras Andrius Kubilius.

L. Asadauskaitė iškovojo jau ketvirtą nepriklausomos Lietuvos istorijoje olimpinį medalį šiuolaikinės penkiakovės varžybose.

Du olimpinius medalius Lietuvai yra pelnęs Andrejus Zadneprovskis, 2004 metais Atėnuose tapęs olimpiniu vicečempionu, o 2008-aisiais Pekine – bronzos medalio savininku. Tais pačiais metais Pekine sidabro medalį iškovojo ir Edvinas Krungolcas.

Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr./Laura Asadauskaitė
Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr./Olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius