Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londone suirutė: apsukas lėtina premijomis apdovanoti darbininkai

„Daily Mail“ praneša, kad viso pasaulio akims nukrypus į Didžiają Britaniją, vakar buvo kilęs stiprus pasipiktinimas dėl profsąjungų bandymo įnešti chaoso į pasienio ir transporto sektorių darbą.
"Heathrow" oro uostas
"Heathrow" oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Londonas

Gausybei sportininkų plūstant į Londoną, „Heathrow“ oro uosto darbuotojai grasina palikti darbo vietas. Tokius veiksmus sustabdyti gali tekti įsikišti ir teismui.

Nuo penktadienio Londono metro drabuotojai ruošiasi dirbti „work-to-rule“ režimu. Tai streiko forma, kai darbininkai minimaliai vykdo savo pareigas ir pedantiškai seka saugumo nurodymus, taip maksimaliai sulėtindami darbus. Tiesa, darbininkams jau buvo išmokėtos 1000 svarų sterlingų vertės premijos už papildomą darbą žaidynių metu.

Konservatorių partijos narys Dominicas Raabas pripažino, kad viešojo sektoriaus darbininkai buvo šaukiami ir jiems siūloma balsuoti už streiką žaidynių metu. Buvo aiškus profsąjungų vadovų bandymas užsitikrinti 50 % balsų, kad streikas būtų legalus.

Valstybės atstovai ruošiasi paduoti į teismą Viešojo ir komercinio paslaugų sektoriaus profsąjungos vadovą Marką Serwotką, kuris bandė sukelti 24 valandų streiką „Heathrow“ oro uoste. Septyni iš aštuonių šios profsąjungos tarybos narių balsavo už tai, kad būtų imtasi veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius