TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ne visi olimpiadoje nori laimėti: aštuonios badmintonininkės pašalintos iš žaidynių, nes stengėsi pralaimėti

Iš Londono olimpinių žaidynių moterų badmintono dvejetų turnyro buvo pašalintos aštuonios žaidėjos, tarp jų ir pasaulio čempionės iš Kinijos, už tai, kad tyčia „neatidavė visų jėgų kovodamos dėl pergalės“.
Iš olimpinių žaidynių pašalintos net aštuonios badmintonininkės.
Iš olimpinių žaidynių pašalintos net aštuonios badmintonininkės. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokią – griežčiausią – bausmę trečiadienį skyrė Tarptautinė badmintono federacija (TBF), supykusi dėl badmintonininkių padarytos žalos sportui ir sulaužyto olimpinio principo.

Jau anksčiau vietas kitame etape užsitikrinusios pasaulio čempionės kinės Wang Xiaoli ir Yu Yang paskutiniame grupės mače tyčia 14:21, 11:21 pralaimėjo Pietų Korėjos atstovėms Jung Kyung-eun and Kim Ha-na tam, kad atkrintamosiose iki pat finalo nesusitiktų su kita Kinijos pora – Qing Tian ir Yunlei Zhao.

Taip pat vėliau pasielgė ir pietų korėjietės – dėl palankesnių burtų Ha Jung-eun ir Kim Min Jung reikalingu rezultatu 18:21, 21:14, 21:12 įveikė Indonezijos porą Greysia Polii ir Meiliana Jauhari bei užsitikrino, kad su tautietėmis iš Pietų Korėjos galėtų susitikti tik mače dėl aukso.

Abiejuose mačuose badmintonininkės akivaizdžiai nesistengė. Ypač pasižymėjo pasaulio čempionės kinės, kurios dažniausiai plunksninuką savo padavimų metu siųsdavo tiesiog į tinklą, o ilgiausias žaidimas jų mače truko vos keturis smūgius.

Pasipiktinę tokiu badmintonininkių elgesiu žiūrovai tribūnose nušvilpė žaidėjas ir reikalavo nutraukti kovą.

„Kinės visą tai pradėjo. Jos pirmos. Jos nenorėjo žaisti su tautietėmis pusfinalyje. Taigi mes pasielgėme taip pat. Nenorėjome žaisti su kita Pietų Korėjos komanda iki finalo“, – pareiškė Pietų Korėjos badmintono rinktinės vyriausiasis treneris Sungas Han-kookas.

TBF tokie pasiteisinimai nesugraudino. Po atliko tyrimo trečiadienį ji pašalino visas aštuonias minėtuose mačuose žaidusias badmintonininkes „už nepagarbą sportui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius