Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuoširdus imtynininko Edgaro Venckaičio apmaudas: geriau būčiau numiręs ant kilimo

Lietuvos imtynių talentui Edgarui Venckaičiui nepavyko išpildyti didžiausio savo troškimo – laimėti medalį ir parodyti Lietuvai, kokia stipri yra mūsų šalies imtynių mokykla. Bet jis pasiduoti nežada ir iki kitų olimpinių žaidynių žada treniruotis dar sunkiau.
Edgaras Venckaitis paguodos kovoje
Edgaras Venckaitis paguodos kovoje / Fotodiena/R.Dačkaus nuotr.

Po pralaimėtos paguodos kovos E.Venckaitis pripažino atidavęs visas turėtas jėgas.

Lietuvos imtynininkas (svorio kategorija iki 66 kilogramų) nusileido Kubos sportininkui Pedro Isaacu Mulenso Herrerai (1:3) ir baigė pasirodymą olimpinėse žaidynėse.

– Kaip vertini paskutinę savo kovą?, – paklausėme E.Venckaičio.

– Jau buvau pavargęs, bet buvo įmanoma atsilaikyti ir aš turėjau atsilaikyti. Trečiajame kėlinuke varžovas man išsuko liemenį ir ... pralaimėjau. Buvo likę vos kelios sekundės. Būčiau kovojęs dėl medalio, o dabar išvis net nežinau, kelintas likau. Labai apmaudu, iš tikrųjų.

– Kaip jauteisi po pralaimėjimo ketvirtfinalyje?

– Buvau labai susikrimtęs. Tikėjausi iš savęs daugiau. Treniravomės stipriai, tris kartus per dieną. Sunku net kalbėti, taip tikėjausi ir norėjau. Kolega jau laimėjo medalį, norėjau ir aš parodyti, kad Lietuvos imtynių mokykla yra stipri. 

– Atėmė jėgų tai, kad kitose kovose prireikė trečio kėlinio?

– Taip, išnaudojau visas jėgas, viską atidaviau. Lemiamoje kovoje reikėjo daugiau spaudimo duoti. Kažko pritrūko – laimės, sėkmės. Gal kažkada neatidirbau pakankamai ir dievas nubaudė. Nežinau. Geriau būčiau numiręs ant kilimo. Labai išgyvenu po kiekvienos pralaimėtos kovos. 

– Kadangi nenumirei, gal kitą sykį patobulėsi?

– Tikiuosi, jei tik sveikata leis. Olimpinis medalis yra mano svajonė. Kausiuos, kol paeisiu. Iki kitos olimpiados dirbsiu labai daug. 

– Tai ir nežinai, kuri vieta tau teko?

– Į dešimtuką patekau, 7 ar 8 vieta. Labai gaila. Šiąnakt ir užmigti nesisekė, raminamuosius gėriau, bet nieko jos nepadėjo. Tik paryčiais nusnaudžiau. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius