Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpiečių mamos. Janina Aleknienė: Virgilijaus domėjimasis sportu prasidėjo nuo krepšinio

Londono olimpinėse visiems sužiurus į geriausių atletų pasirodymus, tarptautinė bendrovė „Procter&Gamble“ kviečia atsigręžti į sportininkų mamas arba globėjus, išreiškiant jiems padėką už sunkų, bet ir malonų darbą bei įvertinti sunkiai dirbančias, savo vaikų ugdymui atsidavusias motinas, primenant, koks reikšmingas jų vaidmuo vaiko edukacijai.
Virgilijus Alekna
Virgilijus Alekna / Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Londonas

Šiuo tikslu, bendrovė vykdo programą „Ačiū Tau, Mama“, kurios esmė yra pagerbti pirmuosius vaiko „trenerius“, įkvepiančius būsimuosius talentus – jų mamas. Programos metu, „Procter&Gamble“ apdovanojo Londono olimpinėse žaidynėse dalyvaujančių atletų mamas arba jų globėjus.

 Šios dovanos pasiekė ir Lietuvos olimpiečių šeimas. Šia proga, jų mamos pasidalino savo prisiminimais apie dabartinių sporto talentų vaikystę, atskleidė savo palaikymo ritualus bei perdavė palinkėjimus savo atžaloms, kovojantiems dėl Lietuvos vardo šių metų Londono olimpinėse žaidynėse.

Janina Aleknienė: dabar varžybas jau žiūrime ramiai

Janina Aleknienė prisimena, kad Virgilijus buvo neišdykęs, drausmingas vaikas. Olimpiečio mama prasitaria, kad sūnus sportu susižavėjo dar ankstyvoje vaikystėje, kai su kiemo draugais žaisdavo krepšinį prie tėvo sukaltos krepšinio lentos. Vėliau Virgilijų vietinėje Subačiaus mokykloje pastebėjo treneris iš Panevėžio sporto mokyklos. Mama nenorėjusi leisti sūnaus visiškai vieno į didelį miestą, bet galiausiai vyro patariama sutiko. Vis tik Panevėžyje treneriai pamatė, jog krepšinis nėra tinkamiausias sportas būsimam olimpiečiui – taip Virgilijaus Aleknos gyvenime atsirado disko metimas.

Sūnaus pasirodymą Londone abu olimpiečio tėvai stebi prie televizoriaus ekrano gimtajame Tarpeikių kaime. „Dabar varžybas žiūrime ramiai – sūnus gi tiek metų sportuoja“, – sako Janina Aleknienė. Tačiau neslepia, jog tikisi ir šiose olimpinėse žaidynėse sūnaus iškovoto medalio, todėl  linki Virgilijui didžiausios sėkmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius