-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpiečių mamos. Karolis Bauža dziudo būrelį lankė, nes bijojo, kad mama nuves į šokių mokyklą

Londono olimpinėse visiems sužiurus į geriausių atletų pasirodymus, tarptautinė bendrovė „Procter&Gamble“ kviečia atsigręžti į sportininkų mamas arba globėjus, išreiškiant jiems padėką už sunkų, bet ir malonų darbą bei įvertinti sunkiai dirbančias, savo vaikų ugdymui atsidavusias motinas, primenant, koks reikšmingas jų vaidmuo vaiko edukacijai.
Karolis Bauža
Karolis Bauža / Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr.

SPORTO NAUJIENOS FACEBOOK (spausk čia).

Šiuo tikslu, bendrovė vykdo programą „Ačiū Tau, Mama“, kurios esmė yra pagerbti pirmuosius vaiko „trenerius“, įkvepiančius būsimuosius talentus – jų mamas. Programos metu, „Procter&Gamble“ apdovanojo Londono olimpinėse žaidynėse dalyvaujančių atletų mamas arba jų globėjus.

Šios dovanos pasiekė ir Lietuvos olimpiečių šeimas. Šia proga, jų mamos pasidalino savo prisiminimais apie dabartinių sporto talentų vaikystę, atskleidė savo palaikymo ritualus bei perdavė palinkėjimus savo atžaloms, kovojusiems dėl Lietuvos vardo šių metų Londono olimpinėse žaidynėse.

Gražina Baužienė: džiaugiuosi, kad sūnus propaguoja vyrišką ir jėgos reikalaujančią sporto šaką

„Jei nelankysi dziudo būrelio, nuvesime tave į pramoginių šokių mokyklą“, – taip olimpiečio dziudo imtynininko Karolio Baužos mama Gražina skatino sūnų siekti karjeros ir nepasiduoti sunkumams ir abejonėms. Šiandien Gražina Baužienė džiaugiasi, kad sūnus propaguoja vyrišką ir jėgos reikalaujančią sporto šaką.

Sportininko karjera Karoliui prasidėjo vyresniajam broliui pradėjus lankyti dziudo būrelį. Tuo metu, būtent brolis  buvo autoritetu dabartiniam olimpiečiui. Abu berniukai mėgo broliškai konkuruoti ir ant dziudo imtynių kilimo, ir namuose. Mama prisimena, kad tada buvo visko – ir išvartytų baldų ir šukių. Tačiau mamai tai nesukėlė didesnių nemalonumų, kaip ir tai, jog sūnus pasirinko sportininko profesiją ir mažiau laiko praleido prie knygų.

Nors mama spėjo priprasti prie sūnaus mėlynių ir nubrozdinimų, tačiau prieš kiekvieną kovą linki vengti traumų. Tiesa, šeima turi neįprastą tradiciją – nelinkėti „sėkmės“. Mama sako, jog tiki prietaru, jog būtent šis palinkėjimas prišaukia nelaimes. 

Gražina prisipažįsta, jog nėra praleidusi nė vienos Lietuvoje vykusios sūnaus  kovos. Ir nors neišskiria nė vienų varžybų, nes dėl visų jaudinasi vienodai stipriai, ji turi svajonę nuvykti į užsienį ir ten palaikyti sūnų. O kol to padaryti nepavyko, Gražina visada stengiasi palepinti iš kelionių grįžtantį sūnų ir tą dieną daug laiko praleidžia virtuvėje. Ji priduria, jog persistengti negali, nes sūnus turi atidžiai kontroliuoti savo svorį ir laikytis trenerio nustatytų dietų.

Donata Vištartaitė irklavime atsidūrė laimingo atsitiktinumo dėka

Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr./Donata Vištartaitė
Donata Vištartaitė

Bemiegės naktys ir daug išeikvotų nervų ląstelių – tokia pastaruoju metu yra olimpietės Donatos Vištartaitės mamos kasdienybė. Ją kalbinome prieš svarbų dukros startą olimpinėse žaidynėse. Mama su jauduliu pasakojo, jog šeima kaip ir prieš kiekvienas irklavimo varžybas jau susirinko prie televizoriaus ekrano ir nekantriai laukia Donatos pasirodymo. Ji prisipažino, kad labai didžiuojasi savo dukra, kuri, nors jauna sportininke, tačiau pasiekė labai aukštų rezultatų. 

Donatos mama užsiminė, jog dukra tapo profesionalia irkluotoja tik laimingo atsitiktinumo dėka. Ji tiesiog atsidūrė tinkamoje vietoje, tinkamu metu po nesėkmingai susiklosčiusios karjeros bėgimo rungtyje. Tiesa, pradžioje dukra buvo kritikuojama dėl šiam sportui per žemo ūgio, kurį paveldėjo iš mamos. Tačiau Donata sugebėjo įrodyti, kad yra rimta konkurentė savo varžovėms.  

Mama tiki, kad dukros entuziazmas ir besąlygiška meilė sportui yra jos sėkmės receptas. Tiesa, savo nuopelnus ji vertina kukliai, sakydama, kad Donata nuo mažens buvo labai savarankiška ir karjeros laipteliais užkopė be jos pagalbos. Tačiau tikisi, jog jos maldos ir linkėjimai neša sėkmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius