Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinių žaidynių organizatoriams Šiaurės Korėjos teko atsiprašinėti dukart: antrąkart – už atsiprašyme neva įsivėlusią klaidą

Londono olimpinių žaidynių dvylikos komandų moterų futbolo turnyras prasidėjo nemaloniu incidentu, už kurį žaidynių organizatoriams teko atsiprašinėti dukart.
Šiaurės Korėjos atstovai
Šiaurės Korėjos atstovai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skandalas kilo po šiurkščios organizatorių klaidos prieš G grupės pirmojo turo rungtynes tarp Šiaurės Korėjos ir Kolumbijos vienuolikių, kai prieš  Šiaurės Korėjos rinktinės pristatymą Glazgo „Hampden Park“ arenos švieslentėje pasirodė Pietų Korėjos vėliava. Dėl šio incidento Šiaurės Korėjos futbolininkės atsisakė žaisti.

Futbolininkės į stadioną sugrįžo po ilgų įkalbinėjimų, ir tik po to, kai Šiaurės Korėjos rinktinė didžiajame ekrane buvo pristatyta dar kartą.

Įdomu tai, kad netrukus organizatoriams teko atsiprašyti ir už neva atsiprašyme įsivėlusią klaidą. Azijos atstovus papiktino, kad atsiprašymo tekste jų šalis buvo pavadinta „Šiaurės Korėja“, o ne „Korėjos Liaudies Demokratine Respublika“.

„Atsiprašome Šiaurės Korėjos komandos ir nacionalinio olimpinio komiteto, ir užtikriname, kad tai daugiau nepasikartos“, – buvo rašoma organizatorių pranešime.

VIDEO: Olympics 2012 Flag error offends North Korean footballers

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius