-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palaikyti auklėtinio pirmasis Evaldo Petrausko treneris vyko už savo lėšas

Londone bronzos medalį iškovojusį šilutiškį Evaldą Petrauską gimtajame mieste pagerbė minia žmonių. Palaikyti auklėtinio į Londoną už savo lėšas vykęs pirmasis Evaldo treneris Vincas Murauskas negailėjo karčių žodžių Lietuvos olimpiniam komitetui.
Evaldo Petrausko sutiktuvių akimirka
Evaldo Petrausko sutiktuvių akimirka / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Šilutės mažųjų laivų uoste atvykstančio E. Petrausko laukė tūkstantinė minia. Iki ašarų sujaudintas boksininkas teigė žmonių palaikymą jautęs ir per žaidynes.

„Tokio palaikymo galėjo pavydėti kiekvienas sportininkas. Visi džiaugėsi, o aš siekiau, kad jie galėtų maloniai sėdėt prie savo televizorių ekranų ir žiūrėti mano kovas. Ačiū, labai labai ačiū“, – kalbėjo jis.

„Pergyvenome, kiekvieną smūgį praktiškai skaičiavome“, – tvirtino sportininko pagerbti atėjęs vyras.

„Kaimynystėje gyvename, tai malonu pasitikti“, – teigė kitas šilutiškis.

„Labai didžiuojamės“, – sakė kalbinta moteris.

Šilutės savivaldybė bronzos medalio laimėtoją apdovanojo 1,2 tūkst. litų, o pirmąjį Evaldo trenerį V. Murauską – 600 litų  premija. Dėmesio jaunasis boksininkas sulaukė ir iš Bokso federacijos.

„44 metus Lietuvos boksas neturėjo olimpinio medalio, todėl šiandien visai pelnytai noriu įteikti E. Petrauskui aukščiausią Lietuvos bokso garbės ženklą, kuris per 44 metus yra 39-as“, – sakė Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga.

Kaip ir žadėjo, iškovotą bronzos medalį Evaldas parodė gimtojo miestelio žmonėms po to, kai Arūnas Valinskas pasirodė scenoje ir ištesėjo dar prieš Olimpiadą duotą pažadą – apsirengti suknele, jei Evaldas laimės olimpinį medalį.

Už olimpinį medalį didžiąją dalį jaunasis boksininkas sako esąs dėkingas pirmajam savo treneriui V. Murauskui. Pastarasis Evaldą treniravo beveik dešimtį metų, nuo pat vaikystės.

„Mažą vaiką, atėjusį treniruotis, pirmiausia reikėjo atrasti kaip talentą. Kaip ir kiekvieną sportininką. Antras dalykas, jį reikėjo išlaikyti, kadangi visi vaikai mėtosi iš vieno sporto į kitą sportą. Be jokios abejonės, pirmasis treneris atliko didžiulį vaidmenį jo, kaip boksininko, karjeroje“, – sutiko Lietuvos bokso federacijos prezidentas D. Šaluga.

Išugdęs ne vieną talentingą sportininką V. Murauskas sako neabejojęs Evaldo pergale.

„Pagal jo galimybes tikėjau, nes jau jis tą buvo įrodęs Singapūre, per olimpines jaunimo žaidynes“, – sakė pirmasis E. Petrausko treneris.

Stebėti auklėtinio kovų ir jo palaikyti į Londoną V. Murauskas vyko už savo lėšas. Treneris sako buvęs šokiruotas ir įskaudintas Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovo Kazio Steponavičiaus, kuris buvo atsakingas už vykstančiųjų į olimpiadą sąrašą, elgesio. Pastarasis esą V. Murauskui net priekaištavo, kaip treneris esą drįso trukdyti komitetą, prašydamas surasti galimybę jį nuvežti į Londoną.

„Jam treneris nulis. O iš ko jis gyvena? Jis gyvena iš mūsų paruoštų sportininkų“, – piktinosi V. Murauskas.

Keliones išlaidas į Londoną V. Murauskui pažadėjo kompensuoti Bokso federacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius