Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šalies vadovai sveikina Jevgenijų Šukliną, iškovojusį sidabro medalį

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, seimo pirmininkė Irena Degutienė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė sveikina kanojininką Jevgenijų Šukliną, Londono vasaros olimpinėse žaidynėse pasipuošusį sidabro medaliu.
Jevgenijus Šuklinas
Jevgenijus Šuklinas / Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr.

„Džiaugiuosi turėdamas galimybę pasveikinti Jus su itin sėkmingu olimpiniu debiutu. Jūsų pasiekimai rodo nuoseklų kelią olimpinio medalio link, o šiandieninis sėkmingas ir užtikrintas Jūsų pasirodymas tik patvirtina, jog Lietuva turi dar vieną ambicingą ir neeilinių gabumų talentą. Tikiu ir neabejoju, kad ateityje dar ne kartą nudžiuginsite Lietuvos žmones gražiomis pergalėmis“, – sveikindamas J. Šukliną sako premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, pasitikėjimas savo talentu ir jėgomis vienviečių kanojų irklavimo rungtį stebėjusiems sporto gerbėjams nepaliko abejonių, kad prieš juos – olimpinių žaidynių prizininkas.

Sidabro medaliu Londono olimpinėse žaidynėse pasipuošęs visaginietis J. Šuklinas yra daugkartinis pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas.

„Atkakli Jūsų kova finaliniame vienviečių kanojų plaukime, ištvermė ir pasitikėjimas savo jėgomis padėjo laimėti olimpinį sidabro medalį. Esate pavyzdys Lietuvai, kad ir vienas lauke yra karys. Tegul Londono olimpinėse žaidynėse įgyta patirtis ir atkaklus darbas ir toliau padeda siekti svarbių pergalių", – sakė šalies vadovė.

2010 m. Prezidentė Dalia Grybauskaitė už sporto pasiekimus J. Šukliną apdovanojo LDK Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

„Su visa Lietuva ir kartu su Jumis, su Jūsų treneriais ir artimaisiais džiaugiuosi šia pergale, kuri padovanojo Lietuvai sidabro apdovanojimą. Kovoje su šįryt sustiprėjusiu vėju ir stipriais varžovais parodėte išskirtinį ryžtą ir padovanojote Lietuvai gražią pergalę. Dėkoju Jums ir už mūsų šalies vardo garsinimą ir džiaugiuosi, kad išpildėte prieš keletą dienų mano išsakytą palinkėjimą Lietuvos sportininkams iš Londono grįžti su pilnu olimpinių žaidynių apdovanojimų komplektu. Po Jūsų pergalės galime didžiuotis, kad mūsų sportininkai jau puošiasi auksu, sidabru ir bronza“, – sako I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė palinkėjo kanojininkui kuo geriausios asmeninės ir profesinės kloties ir sėkmingų startų ateityje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius