Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Premjeras išlydėjo Simoną Krupeckaitę į Londono olimpiadą

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) dviračių žygio „Suk į dešinę“ dalyviai, sėkmingai įveikę pusiaukelę, šiandien Panevėžio „Cido“ arenoje susitiko su garsiausia šalies dviratininke Simona Krupeckaite. Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius apžiūrėjo „Cido“ areną, kur šį rudenį vyks Europos dviračių treko čempionatas, ir pirmą kartą išbandė olimpinius standartus atitinkantį treką.
Premjeras išlydėjo Simoną Krupeckaitę į Londono olimpiadą.
Premjeras išlydėjo Simoną Krupeckaitę į Londono olimpiadą. / TS-LKD nuotr.

A. Kubilius, išklausęs Pasaulio dviračių treko čempionės S. Krupeckaitės instruktažo, treke apsuko pora simbolinių ratų. Olimpietė nepabijojo patikėti premjerui savo dviračio.

„Treką išbandžiau atsargiai. Pojūčiai geri. Važiuoti treku gana sudėtinga, nors smagu. Reikia važiuoti prieš laikrodžio rodyklę, t. y. laikytis kairės, tačiau norint išsilaikyti ir nevirsti, vairą reikia sukti dešinėn. Tai tik patvirtina mūsų teisingą kursą – kad išvengtume griūties, būtina laikytis dešinės“, – sėkmingai susidorojęs su užduotimi juokavo premjeras.

A. Kubilius su komanda simboliškai išlydėjo S. Krupeckaitę į olimpiadą.

„Labai simboliška, kad prieš olimpines žaidynes susitikome su Simona Krupeckaite. Asmeniškai linkiu geriausios kloties olimpiadoje ir asmeniniame gyvenime. Tikiuosi didelių pergalių. Tikimės tik aukso, nes turime labai gerą potencialą. Kaip dviratininkai, širdimi būsime kartu“, – kalbėjo premjeras A. Kubilius.

Treku važiuoti nepabūgo ir Seimo narys panevėžietis Vitas Matuzas.

TS-LKD nuotr./Andrius Kubilius važiuoja treku.
TS-LKD nuotr./Andrius Kubilius važiuoja treku.

Šiandien vyko paskutinė sportininkės treniruotė prieš 2012 metų vasaros olimpines žaidynes Londone. S. Krupeckaitė – vienintelė Lietuvos atstovė, startuosianti Londono olimpiniame treke.

Nukeliavę 328 kilometrus iš planuojamų 600 kilometrų kelio Vilnius – Visaginas ir pasisėmę įspūdžių Panevėžyje, TS-LKD dviratininkai tęsia savo kelionę. Šios dienos maršrute – Pasvalys. Keliautojai miesto aikštėje bibliotekai perduos knygų siuntą.

Ketvirtadienį dviratininkai pasuks į Biržus, kur susipažins su alaus gamybos technologijomis ,,Biržų alaus“ darykloje, o vakare apsilankys premjero Andriaus Kubiliaus tėvo, garsaus lietuvių literatūros tyrinėtojo Vytauto Kubiliaus tėviškėje Kvetkuose. Iš ten penktadienį patrauks į Rokiškį. Šeštadienį žygio dalyvių laukia linksmybės Zarasų miesto šventėje ir Antazavės festivalyje „Vasara kaime“. Ministras pirmininkas su žygeiviais taip pat aplankys Antazavės vaikų globos namų auklėtinius. Paskutinė stotelė – Visaginas, kuriame įvyks diskusija Jaunimo forume.

Iš Visagino žygio dalyviai sekmadienį po pietų autobusu grįš į Vilnių.

Šiais metais į žygį leidosi Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Edmundas Pupinis, Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas, Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Justinas Urbanavičius, Seimo narys Vitas Matuzas ir dar virš dvidešimt dalyvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje