Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Meilutytė: „Visus metus rengėmės plaukti krūtine, tai kitos rungtys – pašalinės“

Į 100 metrų laisvu stiliumi rungties pusfinalį Londono olimpinėse žaidynėse nepatekusi Rūta Meilutytė neišgyvena. 29-a tarp 48-ių plaukikių trečiadienį finišavusi 15-metė olimpinė čempionė prisipažino, kad ši rungtis buvo tik „for fun“.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr.

Pagrindinėje savo rungtyje – 100 metrų krūtine – pirmadienį auksą stebuklingai iškovojusi R.Meilutytė plaukdama laisvu stiliumi kėlė vienintelę užduotį – pabandyti pagerinti asmeninį rekordą.

Visgi visas jėgas ir dėmesį prieš olimpiadą plaukimui krūtine atidavusiai lietuvei to padaryti nepavyko. Finišavusi po 56,33 sekundės ji nuo geriausio asmeninio rezultato, o kartu ir Lietuvos rekordo – 55,57 sek. – atsiliko 0,76 sekundės.

Iki pusfinalio R.Meilutytei trūko 1,90 sekundės, o nuo greičiausiai atrankoje plaukusios kinės Yi Tang (53,28 sek.) ji atsiliko 3,05 sekundės.

– Kaip vertini pasirodymą šioje rungtyje?

– Normaliai. Norėjosi truputį geriau, bet ką padarysi. Plaukiau pagal savo galimybes. Klaidelių visą laiką visur yra. Jų buvo, gal ir daug. Nes beveik nesiruošėme šitai rungčiai. Kaip sakoma, „for fun“.

– Laukia dar viena rungtis – 50 m laisvuoju stiliumi. Kokie tikslai joje?

– Tiesiog noriu pasigerinti savo asmeninį rezultatą. Noriu žinot, kad atidaviau visas jėgas. O kaip bus – taip. Visus metus rengėmės plaukti krūtine, tai kitos rungtys – pašalinės, todėl specialaus pasiruošimo joms nebuvo.

– Ar jau susitaikei su mintimi, kad esi olimpinė čempionė?

– Aš negaliu miegoti, aš nesuvokiu dar. Atsigulu į lovą ir galvoju, bliamba, na čia rimtai. Nerealu, neįsivaizduoju, kaip čia taip žmonės palaiko. Labai noriu padėkoti visiems Lietuvoje. Man labai daug reiškia tas palaikymas.

– O tas dėmesys neblaško?

– Dabar stengiuosi mėgautis kiekviena akimirka. Tas dėmesys netrukdo, o stumia mane į priekį, kai matau, kad tiek žmonių susidomėjo plaukimu. Tikiuosi Lietuvoje pradės daugiau statyti baseinų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius