Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 31 /11:30

Rūtos Meilutytės triumfas pakerėjo pasaulį: nuo palyginimų su Terminatoriumi iki pokštų

Futbolo žvaigždžių Wayne'o Rooney ir Robino van Persie sveikinimai, didžiausių pasaulio žiniasklaidos priemonių dėmesys ir milijonų susižavėjimas – 15-metė lietuvė Rūta Meilutytė iš niekam nežinomos sportininkės per dvi dienas virto pirmo ryškumo žvaigžde visame pasaulyje.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė atsidūrė dėmesio centre. / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

„Istorinė 15-metės pergalė“, – rašė BBC svetainė, pabrėždama, kad tai pirmasis Lietuvos plaukikų medalis Nepriklausomos šalies istorijoje. Ir dar koks – aukso!

„Moksleivė aukso medaliu šokiravo pasaulį“, – tęsė „Reuters“. „Dienos olimpietė: jai tik 15 metų, o ji jau laimėjo savo pirmąjį auksą“, – neatsiliko CNN.

Naujos pravardės – Terminatorius ir Varlė karalienė

Pasakišką pergalę moterų 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje pirmadienio vakarą iškovojusi R.Meilutytė tapo karščiausia sensacija. Lyg Jeremy Linas, apžavėjęs pasaulį praėjusio NBA sezono viduryje.

„Prieš olimpines žaidynes apie Rūtą Meilutytę nebuvo girdėjęs niekas. Dabar apie ją kalba ant kiekvieno kampo Londone“, – rašo Rusijos sporto laikraštis „Sovetskij sport“, lietuvę pavadinęs „Terminatoriumi“.

Italijos žiniasklaida plaukikei prilipdė kitą pravardę – „Varlė karalienė“, nes Italijoje plaukimas krūtine vadinamas varlyte.

L.Kačiušytė: „Išsigandau, kad man tiesiog plyš širdis“

Tuo tarpu rusų leidinio „Sport Ekspress“ korespondentė iš karto po R.Meilutytės pergalės susisiekė su 1980 metais olimpine čempione tapusia Lina Kačiušyte.

„Aš negaliu patikėti, supranti, negaliu patikėti, – sakė L.Kačiušytė. Nebuvo galima suprasti, ar ji iš džiaugsmo verkia, ar juokiasi. – Taip, aš Londone. Ne, nėjau stebėti į baseiną. Buvau jau beveik susiruošusi vykti ten, tačiau supratau, kad negalėsiu stebėti plaukimo iš tribūnos. Išsigandau, kad man tiesiog plyš širdis...“

Britai gailėjosi, kad medalis atiteko ne jiems

Ne mažiau nuoširdžiai nei Lietuvą R.Meilutytės pergalė pradžiugino ir Plimuto miestelį Anglijoje. Būtent čia įsikūrusioje geriausioje Anglijos plaukimo mokykloje paskutinius trejus metus treniruojasi lietuvė, klausanti plaukimo specialisto Jonathano Ruddo nurodymų.

„Mes visi čia beveik verkiame. Tai toks didis pasiekimas“, – „This ir Plymouth“ prisipažino viena iš mokyklos trenerių Sarah Dunn.

Tai, kad naujoji olimpinė čempionė plaukimo paslapčių mokosi Didžiojoje Britanijoje pažymėjo ir britų spauda. „15-metė moksleivė iš Plimuto stulbinančiai iškovojo auksą... gaila, kad atstovavo Lietuvai“, – į lietuvės pergalę reagavo „Daily Mail“. „R.Meilutytė iš Plimuto laimi auksą, bet jis atiteks ne Didžiajai Britanijai“, – antrino „The Independent“.

Lyg ant mielių auganti gerbėjų armija

Išaugusį R.Meilutytės populiarumą visame pasaulyje puikiai atspindi ir lyg ant mielių didėjanti lietuvės „Twitter“ sekėjų armija. Prieš olimpiadą lietuvė jų turėjo kelis šimtus ir svajojo apie tūkstantį, o rytą po olimpinio triumfo sekėjų jau buvo daugiau nei dešimt tūkstančių.

Lietuvę sveikino ir tokie „Twitter“ banginiai kaip „Manchester United“ ir Anglijos futbolo rinktinės žvaigždė Wayne'as Rooney ar olandas Robinas van Persie.

Virto ir pagrindine pokštų veikėja

Apie lietuvės triumfą buvo pradėti kurti net ir pokštai.

„Mokytoja: Taigi, ką nuveikei per vasaros atostogas? Rūta Meilutytė: Ai, tapau olimpine čempione“, – nepamiršdami, kad R.Meilutytė yra dar tik moksleivė, šypsojosi internautai.

„Būdama penkiolikos gali verkti dėl Justino Bieberio (pop dievaičio, – past.) arba todėl, kad laimėjai olimpinį aukso medalį“, – pridūrė kiti.

Apie R.Meilutytės pergalę buvo sukurtas ir jaudinantis vaizdo klipas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius