Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 06 /20:46

Pakartojo aukščiausią pasiekimą olimpinėse žaidynėse: Simona Krupeckaitė sprinte – penkta

Dar viena Simonos Krupeckaitės svajonė dužo į šipulius. Lietuvos dviratininkė po nesėkmės ketvirtfinalyje ilgai suko ratus, nenusiimdama šalmo pravažiavo pro žiniasklaidos atstovus. Jai buvo sunku patikėti, kad daugiau galimybių Londone nebebus.
Simona Krupeckaitė
Simona Krupeckaitė / Fotodiena.lt/A.Pliadžio nuotr.

Lietuvos dviratininkė pirmadienį sprinto rungtynių ketvirtfinalyje kovojo su vokiete Kristina Vogel dėl vietos pusfinalyje ir tą kovą pralaimėjo. Po dviejų važiavimų tapo aišku, kad rezultatu 2 – 0 nugalėjo vokietė.

Kristina Vogel buvo greitesnė ir pirmajame, ir antrajame važiavime, nuo pat pirmųjų metrų neleidusi S.Krupeckaitei jos aplenkti.

Antrajame važiavime lietuvė varžovei nusileido tik 0,13 sek. ir galimybė tęsti kovą trečiajame važiavime bei priartėti prie medalio išsprūdo iš rankų.

AFP/Scanpix nuotr./Simona Krupeckaitė ketvirtfinalyje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Simona Krupeckaitė ketvirtfinalyje

Bet S.Krupeckaitė nepalūžo ir kovoje dėl 5 – 8 vietų buvo greitesnė už varžoves. Lietuvė finišavo pirma ir iškovojo aukščiausią karjeros vietą olimpinėse žaidynėse – penktąją.

S. Krupeckaitei tai trečiosios olimpinės sprinto varžybos, 29-erių uteniškei priklausė du pasaulio rekordai, savo kolekcijoje ji turi 12 planetos pirmenybių medalių.

Pergales sprinto rungties ketvirtfinalyje iškovojo ir kovą dėl medalių antradienį pusfinalyje tęs olimpinė ir šešiskart šios rungties pasaulio čempionė britė Victoria Pendleton, Pekino žaidynių sprinto sidabrą laimėjusi australė Anna Meaers bei 2008-ųjų žaidynių bronzinės prizininkės kinės Shuang Guo ir kubietės Lisandros Guerros Rodriguez ketvirtfinalio dvikovą laimėjusi sportininkė. 


 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius