Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Simonos Krupeckaitės pagrindinės varžovės Victoria Pendleton nesėkmė: britės komandinėje rungtyje pagerino pasaulio rekordą, bet buvo diskvalifikuotos

Britų treko karalienė Victoria Pendleton kartu su komandos drauge Jesse Varnish komandinio sprinto varžybose pagerino pasaulio rekordą, bet galiausiai buvo diskvalifikuotos ir liko be olimpinio medalio.
Victoria Pendleton
Victoria Pendleton / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Londonas

Kvalifikaciniame važiavime britės ratą įveikė per rekordines 32,526 sekundes. Tiesa, pasaulio rekordas išsilaikė neilgai – netrukus šį laiką pagerino Kinijos dviratininkės Shuang Guo ir Jinjie Gong, kurios atrankoje distanciją įveikė per 32,447 sekundes, o kitame etape važiavo dar greičiau – 32,422 sekundes. Nuo šiol tai olimpinis ir pasaulio rekordas.

Antrame etape britės taip pat pademonstravo antrą geriausią laiką ir kartu su kinėmis turėjo keliauti į finalą. Deja, varžybų teisėjai diskvalifikavo brites dėl neteisingo estafetės perdavimo.

Tai duris į finalą atvėrė vokietėms Kristinai Vogel ir Miriam Welte, kurios pasinaudojo galimybe ir iškovojo olimpinį auksą. Finale vokietės atvažiavo per 32,798 sek.

Bronzos medaliai atiteko Australijos dviratininkėms Annai Meares ir Kaarle McCulloch, kurios mažajame finale pranoko Ukrainos komandą.

Britei J.Varnish, kuri koncentravosi ties komandinėmis varžybomis, olimpinės žaidynės jau baigėsi. V.Pendleton dar startuos keirino ir sprinto rungtyse. V.Pendleton jau penktadienį susitiks su Simona Krupeckaite keirino rungtyje. 

Nors velodromo publika audringai reagavo į Didžiosios Britanijos sportininkių diskvalifikaciją, pati V.Pendleton išliko rami ir dėl prarasto medalio labai neišgyveno.

„Tokie dalykai nutinka. Buvome pernelyg įsijautusios į patį važiavimą. Ką padarysi, taip nutinka. Bent jau sužinojau, kad esu geros sportinės formos, o tai teigiamas dalykas“, – kalbėjo Didžiosios Britanijos treko žvaigždė.

Auksas vyrų varžybose – britams

Dusyk pasaulio rekordą gerino ir pasaulio čempionais tapę Didžiosios Britanijos vyrai. Pradžioje kvalifikacijoje Philipas Hindesas, Jasonas Kenny's ir Chrisas Hoy'us tris treko ratus įveikė per 42,747 sekundės ir 0,167 pagerino vokiečiams priklausiusį rekordą, o po to finale ta pati trijulė sugaišo jau tik 42,600 sekundės ir, nugalėję prancūzus, apgynė čempionų titulus.

Bronzos medaliai, kaip ir prieš ketverius metus Pekine atiteko Vokietijos komandinio sprinto meistrams.

Dar viena pasaulio rekordas ketvirtadienį buvo pagerintas komandinėse persekiojimo lenktynėse. Britai – Edas Clancy's, Stevenas Burke'as, Peteris Kennaughas ir Geraintas Thomas 4 km numynė per 3 minutes 52,499 sekundės ir 0,796 sekundės pagerino patiems nuo balandžio priklausiusį pasiekimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius