Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šviesiaplaukė lietuvė saugo olimpiados svečių ramybę

Renginių vadybos studentė tapo olimpinių žaidynių apsaugos darbuotoja. Toks netikėtas posūkis įvyko šiaulietės Gretos Juodokaitės gyvenime.
Greta Juodeikaitė G. Juodokaitė (priekyje) 2009 m. Lietuvoje vykusiame Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionate buvo savanorė talkininkė
G.Juodokaitė (priekyje) 2009 m. Lietuvoje vykusiame Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionate buvo savanorė talkininkė / Asmeninio arch. nuotr.
Temos: 2 Londonas Ramybė

Pernai rugsėjį į Angliją studijuoti atvykusi šviesiaplaukė mergina yra viena apsaugos darbuotojų, prižiūrinčių tvarką Londono olimpiados širdyje – Olimpiniame parke.

„Negaliu sakyti, kokios yra mano pareigos. Ginklo neturiu – man jo ir nereikia, tam yra policijos pareigūnai. Ir fotografuoti čia negalima“, – pareiškė lietuvė. Bet apie dalykus, tiesiogiai nesusijusius su darbu olimpiadoje, pasakojo noriai.

Paklausta, kaip būsimoji renginių vadybininkė tapo olimpiados apsaugininke, G. Juodokaitė paaiškino: „Hertfordšyro universitete greta Londono, kuriame studijuoju, vyko apsaugos darbuotojų mokymai. Nutariau dalyvauti. Vyko griežta atranka, darbo interviu, egzaminai. Olimpiniame parke buvau sutikusių ir daugiau mano universiteto studentų, dirbančių apsaugoje. Tarp apsaugininkų yra ir dar keli lietuviai.“

Dideli sporto renginiai šiaulietei – ne naujiena. „Lietuvoje šešerius metus savanoriavau.  Pirmiausia – miesto renginiuose, o 2009 metais – Kaune vykusiame Europos jaunimo čempionate. Renginių vis daugėjo, todėl nusprendžiau studijuoti renginių vadybą”, – pasakojo mergina. Londone ji nebandė tapti olimpiados organizatoriams talkinančia savanore, nes, norėdama pragyventi, turi dirbti, o savanoriai už darbą atlygio negauna.

G.Juodokaitė ir jos kolegos Olimpiniame parke ne tik prižiūri tvarką Tarptautinio televizijos centro ir Pagrindinio spaudos centro prieigose, bet ir pasitinka čia atvykstančius svarbius svečius.

„Šiandien laukėme Brazilijos prezidento. Tiesa, asmeniškai jo nemačiau”, – teigė lietuvė.

Juokais pasiūlius pakalbinti Brazilijos vadovą, kad pakviestų į 2016 m. Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, G.Juodokaitė atsakė rimtai: „Negalima. Reikia išlikti profesionale – negalima svarbių žmonių nei kalbinti, nei prašyti autografo.“

Lietuvos sportininkų šiaulietė Londone dar nesutiko. Ir nežino, ar juos pamatys, nes dirba nuo ryto iki vakaro. Saugos bendrovės „G4s”, kuri pasamdė lietuvę, darbuotojai saugo visus olimpinius objektus, bet apsaugininkai patys negali rinktis, kur dirbti, todėl G. Juodokaitė nesitiki atsidurti tarp krepšinio varžybų tvarkdarių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius