Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietos Londono olimpiadoje neturinti Daina Gudzinevičiūtė: „Manau, kad man atsiųs vardinį kvietimą“

Sidnėjaus olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė neturi garantuotos vietos Londono olimpinėse žaidynėse. Nepaisant to, 46-erių šaulė į skriejančius taikinius ruošiasi žaidynėms, nes tiki sulauksianti vardinio kvietimo.
Daina Gudzinevičiūtė
Daina Gudzinevičiūtė / Alfredo Pliadžio nuotr.

– Ko tikitės iš šių metų? – sportas.info paklausė D.Gudzinevičiūtės.

– Atsakysiu, kaip ir kiekvienas sportininkas – tai olimpiniai metai. Pirmiausia tikiuosi patekti į olimpiadą, į kurią dar nepatekau. Ir joje pasirodyti, kaip įmanoma geriau.

– Kaip tai turėtų vykti?

– Manau, kad man atsiųs vardinį kvietimą. Aš su tokiu kvietimu važiavau į Sidnėjų. Prieš tai buvau gavusi tokį kvietimą į Barseloną. Tik tada manęs į žaidynes nenuvežė. Tai spręsis vėlyvą pavasarį. Bet šansai – labai dideli.

– Tų vardinių kvietimų būna daug?

– Jų būna nedaug. Yra atitinkami kriterijai, pagal kuriuos jie yra dalinami. Vienas iš tų kriterijų yra, kad pakviestasis būtų ne šiaip sau kažkas, o rimtas personažas. Manau, aš visiškai atitinku tą kriterijų. Atsižvelgiama dar ir į tai, kad būtų aktyvi šalies federacija, bet neturėtų licencijų. Šiuo metu Lietuva neturi nė vienos licencijos. Tiesa, yra jaunų šaulių, kurie pavasarį gali laimėti ją, turi dar šansų. Aš irgi turėjau šansų, bet nelaimėjau. Priklausys ir nuo jų.

– Išeina, kad turėtumėt sirgti prieš lietuvius, nes kitaip prarasit šansus startuoti Londone?

– Net jeigu jie ir laimėtų, tai dar nereikštų, kad man tikrai to vardinio pakvietimo neduos. Nes jie labai atsižvelgia į tai, kad kvietime būtų girdėtas vardas, kuris dėl tam tikrų priežasčių nepateko. Juo labiau kad šiuo atveju aš turiu ir šiokį tokį pasiteisinimą. Tai yra metai prarasti dėl sveikatos. Turiu ir neblogus rezultatus per paskutinį olimpinį ciklą. Buvau  ir Europos vicečempionė ir laimėjau vieną iš pasaulio taurės etapų – rezultatai pakankamai aukšti.

– Gauti kvietimą paskutiniu momentu... O kaip pasiruošimas?

– Bet kokiu atveju aš ruošiuosi olimpiadai. Kol aš negavau neigiamo atsakymo, aš jai ruošiuosi, nes jei lauksi atsakymo, po to bus per vėlu ruoštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius