Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 06 /15:10

Virgilijus Alekna tęs kovą dėl medalių: į disko metimo varžybų finalą jis pateko su 10-u rezultatu, atrankos lyderis – Gerdas Kanteris

Virgilijui Aleknai su nerimu teko laukti vietos finale. 40-metis lietuvis atrankoje geriausiu antruoju bandymu diską numetė 63,88 m ir neįvykdė finalo normatyvo – 65,00 m. Vienam iš rungties favoritų teko žvalgytis į konkurentus, tačiau jie iš V.Aleknos paskutinės galimybės iškovoti olimpinį medalį neatėmė.
Lietuvis Virgilijus Alekna
Virgilijus Alekna geriausiu antruoju bandymu diską numetė 63,88 metro. / „Scanpix“ nuotr.

„Jei pateksiu į finalą, rezultatas tikrai bus geresnis“, – iš karto po savo atrankos metimų pažadėjo V.Alekna.

Į finalą, kuris vyks antradienį nuo 21.45 val., jam patekti pavyko. Lietuvis atrankoje užėmė 10 vietą ir pateko tarp 12-os finalininkų.

Savo atrankos grupėje liko ketvirtas

Vienam iš rungties favoritų V.Aleknai nepavyko pirmuoju bandymu žengti į finalą – diskas skriejo 62,32 metro. Lietuvis neslėpė nusivylimo tokiu rezultatu.

Antruoju metimu V.Alekna savo rezultatą pagerino – 63,88 metro. Po šio bandymo jis buvo pakilęs į trečią vietą atrankos A grupėje, tačiau olimpinis vicečempionas lenkas Piotras Malachowskis diską netrukus numetė 64,65 metro ir nustūmė lietuvį laipteliu žemiau – į 4 vietą.

Trečiasis bandymas V.Aleknai nepavyko. Lietuvis galingai užsimojo, tačiau diskas išslydo iš rankų ir suspurdo tinkle, net neišskridęs iš sektoriaus.

„Žinoma, jaudulys yra, nes normatyvo neįvykdžiau. Tad yra tikimybė, kad nepateksiu. Bet šio rezultato turėtų užtekti“, – po savo metimų visiškai ramus negalėjo būti V.Alekna.

Atrankos A grupėje finalo normatyvą – 65,00 metro – įvykdė du atletai. Jau pirmuoju metimu tai padarė iranietis Ehsanas Hadadi (65,19 m), o jį netrukus vienu centimetru aplenkė indas Vikas Gowda (65,20 m). Atrankos A grupėje varžėsi 20 disko metikų.

B grupėje sužibėjo estas G.Kanteris

Netrukus startavusiose atrankos B grupės varžybose finalo normatyvą įvykdė dar keturi disko metikai – estas Gerdas Kanteris (66,39 m), olimpinis ir pasaulio čempionas vokietis Robertas Hartingas (66,22 m), kubietis Yorge Y Fernandezas (65,34 m) ir britas Lawrence'as Okoye (65, 28 m).

V.Alekną šioje grupėje dar aplenkė vokietis Martinas Wierigas (64,13 m) ir australas Bennas Harradine'as (64,00 m), o finale dėl Londono olimpiados medalių taip pat kovos ispanas Yenniferas Frankas Casanas (63,76 m) bei Erikas Cadee (63,55 m) iš Nyderlandų.

Laikomas vienu iš favoritų

Didžiausia viltis, paskutinė galimybė – tokiais žodžiais į Londoną buvo išlydėtas dukart olimpinis čempionas Virgilijus Alekna.

Lietuvis disko metimo sektoriuje laikomas vienu iš favoritų, nors jam jau 40 metų, o po Pekino olimpiados nelipo ant apdovanojimų pakylos nė viename Europos ar pasaulio čempionate. Tiesa, šių metų žemyno pirmenybes V.Alekna sąmoningai praleido – kad geriau pasiruoštų startui Londone.

Sezono rezultatai išties nuteikia optimistiškai. V.Aleknai priklauso trečias sezono rezultatas pasaulyje – 70,28 m. Toliau už lietuvį metė tik vokietis Robertas Hartingas, kuris tai padarė dukart – 70,66 ir 70,31 m. Joks kitas disko metikas 70 metrų ribos šiais metais neperžengė. Per pastaruosius tris mėnesius V.Alekna diska už 68 metrų ribos metė keturis kartus. Palyginimui –  prieš ketverius metus Pekine olimpinį bronzos medalį V.Alekna iškovojo diską nusviedęs 67,79 m.

V.Aleknai priklauso trečias šio sezono rezultatas pasaulyje – 70,28 m.

„R.Hartingas bus labai stiprus. Juk jis Europos čempionas. Estas Gerdas Kanteris, manau, ne paskutinį žodį yra pasakęs. Paskutiniu metu jis pritilęs, bet išlieka pavojingas. Iššauti gali jaunasis britas Lawrence'as Okoye. Europos čempionate jis nieko įspūdingo neparodė, bet esu matęs, kaip jis meta: jei bus jo diena, gali būti rimtas varžovas. Iranietis Ehsanas Hadadi, žinoma, turės ambicijų. Manau, į aukso medalį pretenduos trys keturi metikai. Jei Virgis užsikabins medalį, bus super. Kaip žinome, paskutiniu metu diską jis mėtė ties 70 m riba, bet klausimas – ar pavyks išlaikyti formą?“ – mintimis dalijosi buvęs disko metikas, olimpinis čempionas Romas Ubartas.

V.Aleknai tai bus jau penktoji ir paskutinė karjeroje olimpiada. Startavęs 1996-aisiais Atlantoje jis buvo penktas (65,30 m), o vėliau be medalio negrįždavo. 2000 m. Sidnėjuje (69,30 m) ir 2004 m. (69,89 m) disko metikas tapo olimpiniu čempionu, o 2008 m. Pekine (67,79 m) laimėjo bronzą.

Lietuviui priklauso ir šios rungties olimpinis rekordas, kurį jis pasiekė 2004-aisiais – 69,89 metro. Toliausiai per karjerą V.Alekna diską yra numetęs 73,88 metro, tačiau tai įvyko daugiau nei prieš dešimtmetį – 2000-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius