Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antano Guogos olimpinis dienoraštis: „Kritikai – nesustokite, jūs mus įkvepiate“

Lietuvoje netrūksta negatyvumo ir kritikos. Ir tai kartais į gerą. Kartais reikėtų net padėkoti už kritiką. Paklausius vieno legendinio mūsų krepšininko interviu atrodo, kad ir Lietuvos krepšinio federacijoje, ir rinktinėje – tragedijų tragedija. Šiandien, žiūrėdamas rungtynes su Tunisu, jis tikriausiai trynė rankas: ‚Žiūrėkite, kaip viskas negerai“. Bet viskas baigėsi puikiai.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

Šia komanda ir jos treneriu reikia tikėti. Kęstutis Kemzūra žino, ką daro – kas tuo metu turi žaisti, kam tą dieną geriau gali sektis. Su tais resursais, kuriuos turi, jis padarė viską fantastiškai, viską panaudojo maksimaliai.

Kartais tokios rungtynės gali išslysti iš rankų. Buvome atsilikę 14 taškų likus penkiolikai minučių. Kiti gal supanikuotų, pradėtų tarpusavyje rietis, ginčytis su teisėjais. O mūsų vyrai visiškai nebedarė klaidų, viską atliko idealiai pagal trenerio nurodymus. Tai parodo, kokią turime galingą žaidėjų ir trenerių komandą. Kęstutis Kemzūra, jo asistentai Robertas Kuncaitis ir Valdemaras Chomičius, mūsų skautai puikiai valdo Lietuvos rinktinę. Tai yra žiauriai svarbu. Jie pasitiki savimi, vienas kitu.

Jei vėl būsime vieningi kaip kumštis, mums lemta nugalėti rusus. Jų krepšinio legenda Vladimiras Tkačenka pasakė, kad rusai 100 procentų laimės. Mes turime parodyti jam, kad krepšinyje 100 procentų nebūna. Tikiu pergale, nes visi komandos nariai nusiteikę kovingai, pasitiki savimi.

Labai džiaugiamės mūsų imtynininko Aleksandro Kazakevičiaus medaliu. Jis mus vėl stumtelėjo į priekį. Mūsų plaukimo perlas Rūta Meilutytė savaitės viduryje grįžta į Lietuvą. Bus didelės iškilmės. Švęsime kartu su ja.

Disko metikas Virgilijus Alekna šiandien olimpiadą pradėjo iš lėto. Tai gal ir gerai, nes galės įsibėgėti. Jis nusiteikęs ramiai. Virgilijui tik reikia atlikti savo darbą taip, kaip sugeba, ir turėsime dar vieną medalį. Laukiame to paties iš Simonos Krupeckaitės, kuri atsigavo po, jos nuomone, nesėkmės keirino rungtyje. Boksininkui Evaldui Petrauskui iki medalio – tik žingsnis. Perspektyvų labai daug tokiai mažai valstybei. Ypač džiugu, kad turime labai gerų sportininkų daugelyje sporto šakų. O krepšinis – kaip deimantas toje karūnoje. Labai sunku tiek metų išsilaikyti tokiame lygyje. Bet Lietuva kaskart įrodo, kad gali.

Tad kritikus raginu toliau sakyti savo nuomone, nes tai motyvuoja. Kritikai – kritikuokite, kad galėtume atlikti savo darbą dar geriau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius