-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antano Guogos olimpinis dienoraštis: „Pinasi linksmi ir liūdni dalykai“

Lietuvos olimpinės rinktinės atašė Antanas Guoga toliau dalijasi savo mintimis apie Londono olimpines žaidynes.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.
Temos: 1 Londonas

Po krepšinio rungtynių su amerikiečiais esu nusiteikęs labai pozityviai. Ir mėginu taip nuteikti kitus. Kai kurie dėl to galvoja, gal aš išgėriau ko ar užvalgiau. Žiauriai džiaugiuosi – komanda artėja savo formos piko link. Šiandien vyrai nerealiai gynėsi. Susitvarkius su klaidomis, mes galime bet kam pasaulyje mesti iššūkį ir nugalėti. Ir, esu įsitikinęs, nugalėsime.

Mums puikiai sukrito kortos – ketvirtfinalyje lauks rusai. Bus labai įdomi, arši kova, bet psichologinė persvara dabar mūsų pusėje. Tik vyrai privalės vėl būti nusiteikę palikti aikštelėje kraują ir kaulus. Jei tą padarysime, žaisime protingai, kaip komanda, nugalėsime. Ir joks Andrejus Kirilenka, Saša Kaunas, Timofejus Mozgovas nieko nepadarys. Juk pas mus žaidžia visi. Pasaulyje tokių komandų beveik nėra, kad visi dvylika būtų tokie stiprūs ir reikalingi. Visi turi savo vaidmenį komandoje. Galime tuo didžiuotis. Visi lauksime momento, kai vyrai įrodys, jog yra legendinė komanda.

Gaila, kad džiaugsmas pinasi su liūdesiu dėl nemalonių dalykų. Šiandien daug laiko praleidau su aukso medalio laimėtoja Rūta Meilutyte ir jos treneriu Jonathanu Ruddu. Pusryčiaudami labai daug kalbėjomės apie viską. Rūta – labai paprasta ir nuoširdi mergina. Dar vaikas, bet mąsto labai plačiai ir giliai, žino, ką daro ir nori gero Lietuvai. Ji dega noru.

Gerą nuotaiką sugadino nemaloni žinia, apie Lietuvos spaudoje pasirodžiusį straipsnį, kuris labai skaudus Rūtai. Ji skaitė tą straipsnį, narstantį jos šeimos istoriją... Aš tuo metu buvau kartu. Rūta sakė, kad ten prirašyta daug neteisybės ir padaryta daug reklamos blogiems žmonėms.  Žinoma, kai esi viršūnėje, kai esi pavyzdys, atsiranda žmonių, kurie mano kitaip. Tačiau šis atvejis kitoks.

Reikia suprasti – Rūta yra ne tik olimpinė čempionė. Ji vis dar – vaikas. Todėl įdomu, iš kur atsiranda toks noras jai padaryti spaudimą. Aš esu prieš tokius dalykus. Jei norėta ją įskaudinti, tai tikslas – pasiektas. Reikia nepamiršti, kad Rūta turi ir močiutę, ir tėvelį, ir brolius, ir kitus artimuosius. Jiems visa tai – labai jautri tema. Todėl, jei rašoma neteisybė ir daroma reklama kažkam, kurie nėra idealūs ar geri, tai yra klaida ir atsiprašymas tikrai niekam nepakenktų. Tokia yra mano asmeninė nuomonė.

Visgi, viliuosi, kad tokie smūgiai Rūtą tik sustiprins, ji bus pasirengusi viskam. Visas gyvenimas – jos rankose. Ji sutiko dalyvauti labdaros renginyje, kurį lapkričio 9 dieną Londone organizuoja Londono lietuviai. Bus Rūta su treneriu, jos šeima. Galėsime vėl kartu pasidžiaugti, paskatinti ir kitus siekti svajonių bei prie to prisidėti.

Šiandien olimpiniame kaimelyje lankėsi premjeras Andrius Kubilius. Daug kalbėjome apie Lietuvos plaukimo situaciją, baseinų trūkumą. Mums trūksta visos plaukikų rengimo sistemos. Reikia spręsti, ar Lietuvoje galime sukurti vieną ar du centrus su gerais treneriais, tinkamu finansavimu, ar rinktis kitą taktiką.

Mokymas plaukti – labai svarbus valstybės mastu. Susimastykime, kiek žmonių nuskęsta mūsų ežeruose, upėse, jūroje. Australijoje plaukimui skiriama daug dėmesio. Siekiama, kad visi vaikai mokėtų plaukti, mokėtų ir kitiems padėti ištikus nelaimei. Nuo to viskas ir prasideda. Išmokęs plaukti vaikas gali pradėti sportuoti ir laimėti medalį savo tautai.  

Krepainio rungtynių atgarsiai internete
Krepšinio rungtynių atgarsiai internete

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius