-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diskusija žiniasklaidoje: ar Londono olimpiadoje per daug seksualumo

Net keletas didelių užsienio spaudos leidinių, įpusėjus Londono olimpinėms žaidynėms, ėmė diskutuoti apie olimpiečių kūnus: ar padoru jais grožėtis. Taip pat nebe pirmus metus svarstoma, ar susilaikymas nuo intymių santykių padeda siekti aukštų rezultatų.
Antonija Mišura
Antonija Mišura / futbolyconsolas.es nuotr.

„The Guardian“ pažymi, kad olimpinės žaidynės beveik niekad neišvengia „seksualiausių ir karščiausių“ sportininkų sąrašų. Todėl netgi plaukimo varžybas drįstama lyginti su sekso filmais homoseksualams – mažai pridengti, itin raumeningi plaukikų kūnai kelia daug aistrų.

Senovėje grožėjimasis atletų kūnais buvo laikomas natūralia Olimpiados dalimi, – rašo žurnalistė Zoe Williams. „Senovės Graikijoje prieš žaidynes atletai turėdavo apsinuoginę vaikščioti gatvėmis. Tokiais vaizdais žiūrovai buvo viliojami į sporto varžybas.“

Autorė prisipažįsta esanti feministė, tačiau dėl tokio atletų kūnų išnaudojimo visai nepyksta: vyrų ir moterų nuogumas demonstruojamas vienodai.

Daug dėmesio seksualumui Olimpiadoje skiria ir „The Guardian“ žurnalistė Chloe George. „Atletų kūnai nėra vien tik nebylūs  mūsų stebėjimo objektai. Už kiekvieno iš jų slepiasi jaudinančios gyvenimo istorijos – užsispyrimo, kovos, nesibaigiančios treniruotės.“

„Todėl labai keista paplūdimio tinklinio varžybų transliacijų metu matyti vyrų kūnus be... galvų. Stambiu planu rodomi jų lytiniai organai, raumenys, o biografija tokiu būdu tarsi išbraukiama. Nesvarbu, kokia tai asmenybė. Toks efektas yra juokingas, komiškas, bet vis tiek labai nervina“, – rašo žurnalistė.

Tačiau kai sportininkų nuogybės rodomos „teisingame kontekste“, viskas gerai. „Kai mes su draugu stebime plaukikų kovas, aš akimis ryju M.Phelpso kūną, o mano antroji pusė ironiškai šypsosi. Tačiau vėliau jis atsigriebia stebėdamas žolės riedulininkes trumpais sijonėliais“, – paaiškina straipsnio autorė teisingą kontekstą.

Susilaikymas – dorybė?

Tuo pat metu ispanų laikraštis „La Voz de Galicia“ nagrinėja amžiną klausimą: ar susilaikymas nuo sekso olimpinių žaidynių metu padeda siekti aukštumų? O gal atvirkščiai – intymūs santykiai „užveda“ sportininkus.

Daugelis trenerių laikosi nuomonės, kad intymių santykių ribojimas ar visiškas draudimas daro atletus agresyvesnius. Todėl jie pasiekia geresnių rezultatų. Kiti sporto specialistai mano, kad agresyvumas trukdo, nes tokie sportininkai nepastebi kitų svarbių sporto aspektų, koncentruojasi vien į buką aistrą laimėti.

70-75 proc. olimpinių miestelių gyventojų apskritai neriboja savo intymių santykių – laikraštis cituoja JAV plaukiką Ryaną Lochtę.

„Seksas ir jo palydovas geras miegas yra labai efektyvus dalykas“, – pabrėžia Viktorijos universiteto (Australija) mokslininkas Davidas Bishopas.

Italijos laikraštis „La Rebubblicа“ tęsia šią temą: ar naudinga per olimpiadą mylėtis?

„Bėgant metams sporto mados ir draudimai keičiasi. Tačiau esmė juk lieka ta pati. Vos prieš 20 metų futbolininkams buvo draudžiama net kalbėti apie seksą. Susilaikymas buvo taisyklė. Taigi sportininkus kankindavo vienatvė. Dabar viskas kitaip. Visose varžybose galima išvysti ir futbolininkų drauges bei žmonas“, – rašo laikraštis.

Buvęs Italijos tinklinio rinktinės treneris Julio Velasco tapo revoliucionieriumi: jis pirmasis leido savo sportininkams susitikinėti su žmonomis. 

„Na koks tikslas laikyti sportininkus po devyniais užraktais. Paskui jie ir galvoja apie seksą, o ne apie žaidimą“, – tokia trenerio logika.

Treneris įsitikinęs: žmonos meilė tikrai nepakenks. Kenkia tik nemiga ir alkoholis, vartojamas pasilinksminimo įstaigose.

„Bet abejonių vis tik lieka. Anglijos sprinteris Linfordas Christie sakė, kad meilės naktis atima jam kojas. Kalnų slidininkas, pasaulio čempionas Kristofas Innerhoferis netgi susikūrė taisyklę: net jei prieš varžybas mane supa gražuolių minia – jokio sekso. Apie tai negalima net galvoti, būtina koncentruotis tik į varžybas“, – sako sportininkas.

SUSIJĘ: Gražiausia Londono olimpinių žaidynių sportininkė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius