Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grėsmė olimpiečiams – lietus ir šaltis

Lietuvos medikams skirtose patalpose olimpiniame kaimelyje kasdien verda darbas, o negalavimai užklumpa net pačius gydytojus.
Boksininkas Evaldas Petrauskas
Boksininkas Evaldas Petrauskas / Broniaus Čekanausko nuotr.

„Patalpėlės kuklios, bet viskas, ko reikia, čia yra. Juokaujame, jog gyvename kaip klinikoje – dirbame ir ilsimės tose pačiose patalpose“, – apie sąlygas Londono olimpiniame kaimelyje sakė Lietuvos olimpinės rinktinės vyriausiasis gydytojas Dalius Barkauskas.

Medikai, kaip ir į ankstesnes žaidynes, atsivežė daugybę vaistų ir kitų priemonių, skirtų tinkamai prižiūrėti olimpiečius. 

 – Ar turite daug darbo?, – paklausėme D. Barkausko.

– Kol kas judame planuotu režimu, per galvą verstis nerikia. Ši olimpiada kiek skiriasi nuo pastarųjų kelių, nes kai reikia aklimatizacijos ir iškart suvažiuoja visa komanda, sunkiausia būna pirma žaidynių pusė. Dabar reikia nusiteikti, kad viskas bus kitaip – pirma pusė bus ramesnė ir galima darbus dėliotis ir planuotis, o antroji pusė nusimato sudėtinga.

– Kaip vertinate oro sąlygas Londone?

– Jei toks oras būtų visą laiką, būtų idealu – apie 20 ir truputį daugiau laipsnių. Gerai būtų, kad nelytų. Nes jei pradėtų lyti ir temperatūra nukristų žemiau 17-os laipsnių, lengvaatlečiams būtų tragedija.

Alfredo Pliadžio nuotr./Lietuvos olimpinės rinktinės vyriausiasis gydytojas Dalius Barkauskas
Lietuvos olimpinės rinktinės vyriausiasis gydytojas Dalius Barkauskas

– Ar negirdėjote nusiskundimų dėl uždarose arenose per stipriai orą atšaldančių kondicionierių?

– Gydytoja Liudmila Kuzminienė buvo arenoje su gimnastais, salėje praleido apie septynias valandas. Tai grįžo varvančia nosimi. Daugiau nusiskundimų negirdėjau. Net buvo atvejų, kai treniruočių salėse buvo per karšta.

– O olimpinio kaimelio kambariuose nėra problemų dėl karščio ar šalčio?

– Kambariuose – natūrali ventiliacija. Atsidarai langą ir vėdini. Dėl to didelių problemų nekyla.

– Ar turite daug klientų, tai yra sportininkų, besigydančių įvairias traumas?

– Tokių visada yra. Kai kurie sportininkai prieš olimpiadą daug važinėja, treniruojasi užsienyje, tad čia atvykę bando pasveikti per likusias iki starto dienas. Mes tam esame pasirengę ir bandome jei neišgydyti, tai bent jau padaryti taip, kad olimpietis nejaustų skausmo ir diskomforto.

– BMX dviratininkė Vilma Rimšaitė birželį patyrė sunkią rankos traumą. Kaip sportininkė jaučiasi dabar?

– Kol kas nežinau, pažiūrėsime, kai ji atvyks. Atvejis – labai komplikuotas, mačiau prieš išvažiuodamas į Londoną. Laiko pasveikti tikrai per mažai. Jai Vilniuje turėjo būti pagamintas specialus riešą fiksuojantis įtvaras. O kiek jis padės, bus aišku vietoje.

– Gal sportininkai klausė jūsų, ar jiems verta eiti į olimpiados atidarymo iškilmes?

– Kiekvienas sportininkas sprendžia pats. Mūsų dviratininkai Gediminas Bagdonas ir Ramūnas Navardauskas tikrai neis, nes jų rytoj laukia 250 km grupinės lenktynės. Nebus ir dziudo atstovų, nes jiems ant nosies – pirmosios kovos, gal neis ir boksininkai. Dauguma kitų tikriausiai eis.

– Lietuvos rinktinės vėliavnešys Virgilijus Alekna po žaidynių atidarymo grįš į Lietuvą ir į Londoną vėl atskris tik prieš disko metimo varžybų startą. Ar jam nepakenks toks skraidymas pirmyn atgal?

– Virgis yra labai aukšto lygio sportininkas, jis pats labai palaikė sprendimą elgtis būtent taip. Manau, kad jam kelionės tikrai nepakenks, nes jis įpratęs vos ne kas savaitę skraidyti į varžybas, kartais net labai ilgus atstumus.

– Pats eisite į atidarymą?

– Medicinos komanda gavo keletą kvietimų, tai mėginsime eiti, įkvėpti olimpinės dvasios prieš prasidedant rimtiems darbams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius