Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš tribūnų – pirmojo trenerio patarimai

„Nė kiek nesinervinau ir tikėjau, kad Evaldas laimės“, – teigė Vincas Murauskas, atvykęs į Londoną palaikyti jo atrasto talento.
Kovos akimirka
Kovos akimirka / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

 „Puikiai girdėjau savo pirmo trenerio Vinco Murausko patarimus iš tribūnos: „Ištrauk alkūnę, giliau mušk“, – po Londono olimpinių žaidynių aštuntfinalio teigė Evaldas Petrauskas. Lietuvis ketvirtadienį 16:12 palaužė turką Fatihą Kelesą ir rugpjūčio 6 d. ketvirtfinalyje kovos su tituluotu italu Domenico Valentino.

„Italas – greitas, daug juda po ringą. Bet buvo daug tokių – judrių, judančių. Evaldas – kaip magnetas. Prilimpa ir nepaleidžia. Visą laiką atakuoja, stipriai smūgiuoja. Varžovai neatlaiko tokio spaudimo. 

Evaldas – žemo ūgio, todėl privalo siekti artimos kovos. Nuo mažens jo toks stilius“, – paaiškino V. Murauskas. Būtent jis davė Evaldui pirmuosius patarimus kai šis, įkandin vyresniojo brolio Arvydo, atėjo į bokso treniruotę Šilutėje. 

Mariaus Grinbergo nuotr./Vincas Murauskas
Vincas Murauskas

Anot patyrusio trenerio V. Murausko, jau tada matėsi, jog iš pyplio, degančiomis akimis, gali išaugti rimtas boksininkas. „Jis išsiskyrė darbštumu, žinojo, ko siekė. Nepraleido nė vienos treniruotės“, – auklėtinį gyrė sporto specialistas, į Londoną atvykęs už savo pinigus.

Londone šiuo metu yra ir E. Petrausko brolis Arvydas, jau metęs sportą ir išvykęs dirbti į Airiją. O jauniausias Petrauskų šeimos narys Lukas senokai kovoja su vyresniais priešininkais ir skina medalius įvairiose varžybose. 

„Geležinių nervų žmogus, labai stiprus fiziškai ir psichologiškai, beprotiškai darbštus“, – taip E. Petrauską apibūdino V. Murauskas, atidavęs talentingą boksininką į patikimas rankas – dabar 2010 m. jaunimo olimpinių žaidynių čempioną treniruoja Lietuvos rinktinės vyr. treneris Vlamiras Bajevas.

Pasak V. Murausko, buvęs jo auklėtinis – kiekvieno trenerio svajonė. „Jis – valdomas žmogus, o tai yra labai svarbu. Ringe Evaldas atiduoda viską, ką sugeba. Ir vykdo visus nurodymus“, – Londone kalbėjo Šilutės bokso talentų kalvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius