-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono olimpiniame kaimelyje apsistojo Lietuvos plaukikai, atvyko valtys bei medicinos įranga

Pirmadienį į Londono vasaros olimpinių žaidynių kaimelį po treniruočių stovyklos Plimute atvyko Lietuvos plaukikai Vytautas Janušaitis, Giedrius Titenis, Rūta Meilutytė, Mindaugas Sadauskas bei treneriai Žilvinas Ovsiukas ir Jonathanas Ruddas.
Lietuvos plaukikai atvyksta į olimpinį kaimelį
Lietuvos plaukikai atvyksta į olimpinį kaimelį / B.Čekanausko nuotr.

R. Meilutytė Londono olimpiniame baseine dalyvaus trejose rungtyse – krūtine (100 m) ir laisvuoju stiliumi (50 m ir 100 m).

G. Titenis ir V. Janušaitis – plauks dvi distancijas: pirmasis 100 m ir 200 m krūtine, o antrasis – 200 m kompleksiniu būdu ir 100 m peteliške.

Du nuotolius laisvuoju stiliumi planavo įveikti ir M. Sadauskas, bet mandatinėje komisijoje paaiškėjo, kad Tarptautinė plaukimo federacija jam leido startuoti tik 100 m distancijoje.

Prieš vidurnaktį pirmąjį savo ilgos kelionės punktą pasiekė irkluotojų Mindaugo Griškonio, Donatos Vištartaitės, Rolando Maščinsko ir Sauliaus Ritterio valtys, Egidijaus Balčiūno baidarė, Jevgenijaus Šuklino kanoja ir dešimtkovininko Dariaus Draudvilos kartys bei medicinos įranga ir medikamentai.

Per 30 valandų du Lietuvos olimpinio sporto centro darbuotojai – 1976 metų Monrealio žaidynių dalyvis Antanas Čikotas ir kitas buvęs irkluotojas Kęstutis Bartkus – įveikė atstumą nuo Vilniaus iki Lietuvių sodybos-viešbučio, esančio apie 80 km nuo Londono. Ten valtys ir jas atgabenę sporto darbuotojai liko nakvoti.

Antradienį valtys bus nugabentos į olimpinį irklavimo kanalą. Patys irkluotojai į olimpinį kaimelį, kuriame pirmasis apsigyvens misijos vadovo pavaduotojas Einius Petkus, atvyks trečiadienį.

Antradienį atidaroma olimpinė linija žaidynes aptarnaujančiam transportui, kadangi iki šiol bene didžiausia problema Londone buvo eismo kamščiai.

Broniaus Čekanausko nuotr./Lietuvos plaukimo rinktinė
Broniaus Čekanausko nuotr./Lietuvos plaukimo rinktinė
Broniaus Čekanausko nuotr./Valtys
Broniaus Čekanausko nuotr./Valtys

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius