Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpiados debiutantę Remaldą Kergytę įkvėps ir mylimojo palaikymas

Maratono bėgikę Remaldą Kergytę per varžybas Londone šildys mintis, jog šalia trasos ją palaiko mylimasis – krepšininkas Deividas Dauskurdis.
Remalda Kergytė viduryje su vaikinu Deividu ir seserimi Aušra
Remalda Kergytė (viduryje) su vaikinu Deividu ir seserimi Aušra / Mariaus Grinbergo nuotr.
Temos: 1 Londonas

26 metų R. Kergytė ir metais vyresnis jos širdies draugas penktadienį greta Londono olimpinio kaimelio puolė vienas kitam į glėbį, o po to vaikščiojo drauge švytinčiais veidais.

Jau senokai draugaujantys sportininkai susitiko po ilgokos pertraukos – bėgikė rengėsi olimpiadai, o Nacionalinės krepšinio lygos klubo Šiaulių „ABRO-Universitetas“ žaidėjas buvo išvykęs padirbėti į Škotiją.

Į susitikimą D. Dauskurdį atlydėjo Londone gyvenanti jo sesuo Aušra.

„Puiku, kad atvažiavo vaikinas. Jo palaikymas man labai padeda“, – džiaugėsi lengvaatletė, kurios sekmadienį Londone laukia varginantis 42 km 195 m distancijos bėgimas.

Iš viso trasoje, kurios startas ir finišas bus netoli Bakingemo rūmų, jėgas išmėgins trys Lietuvos bėgikės – kartu su Remalda Kergyte iššūkį sau ir varžovėms mes Rasa Drazdauskaitė ir Diana Lobačevskė.

Prognozuojama, kad sekmadienį, kaip ir šiandien, virš Londono tvyros debesys, gali pasipilti lietus.

„Mums toks oras – visai tinkamas. Bet tiems lengvaatlečiams, kurie varžosi stadione, lietus ir šaltis labai trukdo, nes būna labai slidu“, – paaiškino R. Kergytė.

Trasa, kurioje teks varžytis, sportininkė nėra bėgusi: „Londone esu pirmą kartą, tad trasos nežinau. Tik atkreipiau dėmesį, kad reiks sukti tris didelius ratus. Sakė, jog trasa lygi, nėra kalniukų.“

Maratonininkė džiaugėsi galimybe iš vidaus pajusti olimpinę atmosferą: „Kaimelyje viskas labai faina. Pirmą kartą dalyvauju olimpinėse žaidynėse, todėl įspūdžių – daugybė.“

Žaidynėms R. Kergytė rengėsi Šveicarijos kalnų kurorte Sankt Morice, kuris anot Lietuvos sportinio ėjimo asociacijos prezidento Kastyčio Pavilonio, prieš olimpiadą buvo ilgų nuotolių begikų ir ėjikų Meka, tad jėgas čia kaupė ir būrys lietuvių.

„Aukštikalnėse – retesnis oras. Todėl kai nusileidi į įprastą lygį, atsiranda daugiau deguonies ir daug lengviau bėgti“, – aiškino R. Kergytė. Iki sekmadienio ji ilsėsis ir lengvai treniruosis. O po finišo ketina pasižiūrėti, kaip sekasi kitiems Lietuvos olimpiečiams.

„Iki starto stengiuosi kuo mažiau krepti dėmesio į kitus, nesiblaškau“, – teigė olimpiados debiutantė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius