Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinio kaimelio kuriozai: dingęs gimnastės Lauros Švilpaitės telefonas ir nevykęs bandymas slapčia išnešti krepšininkų lovas

Gyvenimas Londono olimpiniame kaimelyje verda vis intensyvesniu ritmu. Apie olimpinių žaidynių užkulisius pasakoja Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovas spaudai Bronius Čekanauskas.
Gimnastai olimpiniame kaimelyje
Laura Švilpaitė (pirma iš kairės) / B.Čekanausko nuotr.

Kasdien 7 val. 30 min. Londono laiku, išskyrus sekmadienį, olimpiniame kaimelyje vyksta misijos vadovų pasitarimai. Liepos 23 d. Lietuvos olimpinės misijos vadovas Algirdas Raslanas pirmą kartą rytiniame pasitarime pasiskundė... 

Pasirodo, sekmadienio vakarą apie 21 val. keli drūti vyrai iš kraustymosi tarnybos nieko nesakę išardė ir bandė išnešti iš dviejų krepšininkams skirtų kambarių lovas. Pusiaukelėje nešikus pavyko sustabdyti, lovos grįžo į savo vietas. Kaimelio direktorius lietuvių atsiprašė. O nesusipratimas greičiausiai kilo todėl, kad viena iš lietuvių delegacijos asistenčių paprašė išnešti kambariuose likusias dėžes nuo baldų.

Per olimpinio kaimelio langus vakarais lietuvių sportininkai mato olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos repeticijas: iš malūnsparnių į olimpinį stadioną šokinėja parašiutininkai, dangų raižo lazeriai. Kas vyksta stadiono viduje – nesimato.

Generalinė žaidynių atidarymo ceremonija vyks liepos 25 d., jos žiūrėti pakviesti žaidynių organizacinio komiteto visų tarnybų darbuotojai, savanoriai. Iš viso stadione bus 59 561 žiūrovas. Jiems bus pademonstruota 1 proc. tikrojo atidarymo fejerverkų programos.

Talkina septyni savanoriai

Lietuvos delegacija turi šaunius savanorius: septynis Londono olimpiniame kaimelyje, du – buriavimo ir vieną – irklavimo. Londone dirba lietuviai Greta, Vaida, Agnė, Andrius, Simonas, Kęstutis bei italas Džiusepė. 
Atlikę operatyvius darbus olimpiniame kaimelyje, jie sėda į Lietuvos delegacijai skirtas mašinas ir aiškinasi maršrutus, kaip privažiuoti prie sporto bazių, važiuoja į oro uostus pasitikti atvykstančių mūsų sportininkų, trenerių, medikų. 

Vienas nuotykis, susijęs su savanoriais, vertas ir kilnaus elgesio prizo. Matėsi, kad į olimpinį kaimelį atvykusi gimnastė Laura Švilpaitė kažko susikrimtusi. Greitai paaiškėjo ir subjurusios nuotaikos priežastis: sportininkė Lutono oro uoste pamiršo telefoną... Simonas susiskambino su oro uosto tarnybomis ir rado Lauros telefoną. Kitą dieną sportininkė vėl buvo „ryšio“ zonoje...

Pirmadienį į olimpinį kaimelį atvyko Lietuvos olimpinės misijos medicinos tarnybos vadovas Dalius Barkauskas, gydytojai Alma Kajėnienė, Andrius Ramonas, Erneta Kacienė. Jiems skirtose patalpose bus įrengtas medicinos punktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius