Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 02 20

Paslaptingas „Akropolio“ nuomininkų maištas

Penktadienį į visuotinį nesankcionuotą susirinkimą ateisiantys Kauno prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ nuomininkai tiksliai nežino, kokie klausimai jame bus svarstomi.
Skaičiuojama, kad Kauno „Akropolyje“ 1 kv. m nuomos kaina svyruoja nuo 70 iki 200 Lt.
Skaičiuojama, kad Kauno „Akropolyje“ 1 kv. m nuomos kaina svyruoja nuo 70 iki 200 Lt. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Nežino jie ir to, kas rengia šį susitikimą. Tačiau beveik visi ketina dalyvauti ir tikisi, jog pirmasis susirinkimas nebus paskutinis. „Nuomininkų susirinkimus, per kuriuos būtų svarstomos iškylančios problemos, prekybos centro administracija turėtų rengti nuolat. Teko girdėti, kad kitame Kauno prekybos centre jie organizuojami reguliariai. Pas mus, kiek žinau, nė karto nebuvo surengtų jokių bendrų susitikimų. Dirbame net nepažinodami savo kaimynų“, – sakė vienos iš „Akropolyje“ veikiančių papuošalų parduotuvių savininkė, nenorėjusi skelbti savo pavardės.

Neoficialiai kalbama, kad be svarbiausio klausimo – nuomos kainos, kurios esą šiuo metu nebeatitinka rinkos sąlygų, susirinkime bus kalbamasi ir dėl trumpesnio darbo laiko.

Komentavo atsargiai

Tik neoficialiai kalbėtis prieš susirinkimą sutiko ir kiti prekybos centro nuomininkai. Jų teigimu, viešai išsakyta nuomonė gali atsisukti prieš juos pačius, todėl savo žodžius būtina pasverti. Daugelis prisipažino neįsivaizduojantys, kas rengia šį susirinkimą. „Tiesiog gavome išplatintą pranešimą, kada ir kur susirinkimas įvyks. Ketiname dalyvauti ir vietoje pamatyti, kas organizatoriai“, – sakė taip pat nenorėjęs būti viešai įvardytas „Akropolyje“ veikiančios kavinės atstovas.

Neoficialiai kalbama, kad be svarbiausio klausimo – nuomos kainos, kurios esą šiuo metu nebeatitinka rinkos sąlygų, susirinkime bus kalbamasi ir dėl trumpesnio darbo laiko. Teigiama, kad kai kurios parduotuvės ir kavinės, veikiančios „Akropolyje“ norėtų dirbti lankstesniu grafiku.

Restorane susirinkimo nebus

Tiesa, gali būti, jog susirinkimas neįvyks arba vyks kitoje vietoje, o ne toje, kuri skelbiama pranešime – greito maisto restorane „Pizza Hut“. Šios kavinės direktorė Lijana „15min“ vakar užtikrino, jog šioje vietoje susirinkimo nebus. Pasak moters, restoranas nėra visuotinio nesankcionuoto susirinkimo organizatorius, pranešime kaip susirinkimo vieta buvo nurodytas dėl nežinomų priežasčių. „Nesame susiję su visu tuo, todėl negaliu sakyti, kad susirinkimo nebus apskritai. Bet pas mus atėjusiems verslininkams galėsime pasiūlyti tik užsisakyti maisto – susirinkimo čia nebus“, – sakė „Pizza Hut“ atstovė.

Tik dvišalės derybos

Kauno „Akropolį“ valdančios bendrovės „Resolution Property Management“ mažmeninio turto valdymo departamento vadovės Daivos Žvinytės teigimu, „Akropolio“ valdytojai neturi nieko bendro su anoniminiu kvietimu, kuris buvo išsiuntinėtas nuomininkams. „Noriu pabrėžti, kad šio susirinkimo organizatoriai ne tik nepasirašė, bet, užsisakydami vietą kavinėje, melagingai prisistatė „Akropolio“ administracijos vardu. Tai, mūsų manymu, yra ne tik paprasčiausios verslo etikos, bet ir administracinės teisės pažeidimas“, – sakė „Akropolio“ valdytojų atstovė. Anot pašnekovės, su kiekvienu nuomininku yra pasirašyta atskira nuomos sutartis, kurioje numatyti abiejų pusių įsipareigojimai.

Centro administracija visada esą atvirai bendrauja klausimų turinčiais nuomininkais. „Kaip įprasta versle, tai daroma dvišalių derybų būdu, t.y. su kiekvienu nuomininku individualiai. Tokios bendradarbiavimo pozicijos mes laikysimės ir ateityje“, – užtikrino D.Žvinytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius