-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 05

Šančių pakraštyje – akistata su mirtimi

Visai netoli miesto centro esančioje gatvelėje įvykusi mirtinai pavojingos gyvatės ir jos nepabūgusio vyriškio akistata tik per plauką nesibaigė tragiškai.
Kęstutis Mačiulis gyvatę rado Kauno mieste.
Kęstutis Mačiulis gyvatę rado Kauno mieste. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį apie 11.30 val. Žemuosiuose Šančiuose esančia Švenčionių gatvele kulniuodamas Kęstutis Mačiulis išvydo keliu šliaužiantį į žaltį panašų roplį.

„Iš pradžių pamaniau, jog tai žaltys. Tačiau nebuvo geltonų ausyčių. Kilo įtarimas, kad tai gali būti angis“, – „15min” pasakojo 46 metų vyriškis.

Šančių gyventojas nedvejodamas nutarė padėti paprastai mišuose gyvenančiam, bet  beveik iki pat miesto centro atklydusiam ropliui. Vyras susirado trijų litrų talpos stiklainį ir, pasiėmęs medžio šakelę, maždaug 60 cm ilgio gyvatę įviliojo į stiklinį indą.

„Baimės nebuvo. Nors stengiausi elgtis labai atsargiai, – paklaustas, ar nebijojo būti šalia nuodingo gyvūno, užtikrintai pareiškė K.Mačiulis. – Su angimi gyvenime jau buvo tekę susidurti, tad labai didelio įspūdžio nepadarė. Pamaniau, kad ją reikia atiduoti zoologijos sodui."

Žmogus elgėsi labai neatsakingai, – sakė Lolita Grėblikienė.

Paskambinęs į dienraščio „15min” redakciją, vyriškis sulaukė patarimo kreiptis į Lietuvos gyvūnų globėjų asociaciją (LGGA). Šioje organizacijoje vyresniąja specialiste dirbanti Lolita Grėblikienė, išgirdusi apie K.Mačiulio radinį, net neabejojo, jog vyriškis į stiklainį įviliojo pavojaus nekeliantį žaltį, tačiau nuvykusi pas Šančiuose įsikūrusį vyrą, patyrė šoką.

„Iš tiesų labai nustebau. Visuomet, kai sulaukiame panašių iškvietimų, žmonės būna radę žaltį. Paprastoji angis pačiame mieste buvo rasta pirmą kartą. Labai įdomu, kaip ji čia pateko. Spėju, jog kažkas ją iš miško bus parsitempęs arba mažytę parsinešęs, – spėjo L.Grėblikienė. – Noriu pabrėžti, kad žmogus elgėsi labai neatsakingai. Nors suprato, kad tai angis, vis tiek ją tampė. Buvo iškilęs pavojus jo gyvybei. Ir tikrai didelis. Paprastosios angies liesti negalima. Kiekvienas įkandimas gali būti mirtinas.“

Iš baldų gaminimu besiverčiančio K.Mačiulio paėmusi nuodingąjį roplį, L.Grėblikienė jį išvežė ir paleido kiek tolėliau nuo Kauno esančiuose miškuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius