Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 06

Narkotikų vartojimu įtariamas tarybos narys apskundė pareigūnus

Narkotikų vartojimu kaltinamas Klaipėdos tarybos narys Egidijus Sabataitis apskundė pareigūnų veiksmus jį sulaikant.
Vienas turtingiausių Klaipėdos tarybos narių E.Sabataitis įtariamas narkotikų vartojimu.
Vienas turtingiausių Klaipėdos tarybos narių E.Sabataitis įtariamas narkotikų vartojimu. / 15min nuotr.

Trečiadienį Klaipėdos apylinkės teisme tarybos narys pasirodė vienas, be advokatės. Nors jį ginanti moteris praėjusiame teismo posėdyje tvirtino, kad tai bene vienintelė diena, kai ji galės pasirodyti teisme. Kodėl advokatė neatvyko, E.Sabataitis negalėjo paaiškinti ir teisėjai. Tarybos narys jai įteikė raštą, kuriuo prašoma sustabdyti arba atidėti bylos nagrinėjimą, kol bus baigtas tarnybinis pareigūnų patikrinimas.

Policijos atstovas Vadimas Uporovas patikino, kad toks patikrinimas yra pradėtas. Teisme jis taip pat paaiškino, kad sulaikymo operacija buvo vykdyta ne prieš E.Sabataitį, o norint sulaikyti kartu su tarybos nariu buvusį ir nuo teisėsaugos besislapsčiusį Tadą Meškuotį.  Policijos atstovas teigė, kad galima manyti, jog taip vilkinama byla.

Teismo posėdis, neatvykus advokatei, trečiadienį buvo atidėtas.

Tarybos narys praėjusiame posėdyje, kai bylą dėl įvairiausių priežasčių pavyko atversti tik ketvirtuoju bandymu, kratėsi kaltinimų ir teigė, kad narkotinių medžiagų jo organizme rasta, nes jis buvo išvykęs pas rinkėjus ir vaišinosi žemaitišku patiekalu – kanapyne. 

Policijos ieškomas draugas

Bylos duomenimis, pernai, liepos 27-ąją Šermukšnių gatvėje politikas sėdėjo savo automobilyje BMW X5, kartu buvo ir policijos ieškomas Tadas Meškuotis. Šis vyras beveik pusantrų metų slapstėsi nuo bausmės už kvaišalų disponavimą dideliais kiekiais. T.Meškuotis, išvydęs operatyvininkus, bandė bėgti, tačiau buvo sučiuptas.

Sulaikymo metu pareigūnams kilo įtarimas, jog E. Sabataitis yra apsvaigęs, todėl į įvykio vietą buvo iškviesti kelių policininkai. Nustatyta, jog politiko kraujyje yra 0,26 prom. alkoholio, todėl jis buvo nuvežtas į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Atlikus tyrimus šlapime rasta kanapinoidų, įrodančių, jog žmogus vartojo marihuaną.

Įrodžius tarybos nario kaltę administracinėje byloje, jam grėstų iki 500 Lt bauda. E.Sabataičiui galėjo grėsti ir baudžiamoji astakomybė už nusikaltimą padariusio asmens slėpimą. Tarybos narys pareigūnus įtikino nežinojęs, kad jo bičiulio ieško policija ir  teigė jį vežęs namo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius