Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 01

Vilnaus kiemsargiai sniego kiemuose nebevalys

Iki šiol taupiusi kiemsargių atlyginimų sąskaita, Vilniaus valdžia rado dar vieną būdą apkarpyti miesto tvarkymui skirtas išlaidas.
Dėl negaunamų algų prie savivaldybės piketavę kiemsargiai piktinosi, kad naujoji darbo žiemą tvarka sumažins jų uždarbį.
Dėl negaunamų algų prie savivaldybės piketavę kiemsargiai piktinasi ir dėl to, kad naujoji darbo žiemą tvarka sumažins jų uždarbį. I.Gelūno nuotr. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiandien, lapkričio 1-ąją, sostinėje įsigaliojo nauja kiemsargių darbo tvarka. Miesto kiemus ir gatves prižiūrinčios įmonės nuo šiol nebevalys sniego daugiabučiuose kiemuose ir nuo įvažiavimų į juos. Taip pat sniegas nebus valomas nuo šaligatvių arčiausiai važiuojamosios dalies. Anot Lietuvos radijo, savivaldybė skaičiuoja, kad taip būtų galima sutaupyti iki 0,5 mln. litų per mėnesį.

Ir taip jau keletą mėnesių algų negaunantys miesto kiemsargiai piktinasi, jog dėl šio taupymo būdo sumažės darbo, taigi ir jų uždarbis. Praėjusį penktadienį jie trečią kartą šiemet protestavo prie miesto savivaldybės. Į piketą susirinko per šimtą trečią ar net ketvirtą mėnesį savo uždirbtų pinigų negaunantys miesto tvarkytojai iš bendrovių „Stebulė“ bei „Šilėja“.

Dabartinės Vilniaus valdžios atstovai pikete teisinosi, kad už dalį skolos atsakingi jų pirmtakai, mat įmonėms nesumokėta dar už praėjusiais metais atliktus darbus. Tačiau protestuotojai bent iš dalies pasiekė savo – dar pačią dieną savivaldybė paskelbė pervedusi miesto tvarkdarių įmonėms apie 1,2 mln. litų. Tiesa, bendrovėms negrąžinta dar 23 mln. litų skolų, iš kurių net 15 mln. litų priklauso „Stebulei“. Juos esą tikimasi sukrapštyti iki kitų metų vidurio.

Pasak savivaldybės pareigūnų, nauja sniego valymo tvarka, galiosianti visą žiemos sezoną, sostinėje bus taikoma pirmą kartą. Vilniaus valdžia tikisi ir gamtos pagalbos – kad šiemet sniego bus nedaug, todėl nereikės valytojų paslaugų ir bus galima sutaupyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius