Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2012 08 15

Naujų elektroninių bilietų sostinėje nusipirksi ne visur, nevažinėja mikroautobusai

Nuo trečiadienio sostinėje pradėjusi veikti nauja viešojo transporto bilietų sistema gyventojams sukėlė nepatogumų, nes naujosiomis Vilniečio kortelėmis prekiauja ne visi spaudos kioskai, o maršrutiniai taksi apskritai nevažinėja.
Troleibusas,
Troleibusas, / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybė trečiadienį pranešė, kad elektroniniais bilietais prekiauja daugiau nei pusė Vilniaus spaudos kioskų.

Nors anksčiau buvo teigiama, kad popierinių bilietų nebus galima isigyti nuo trečiadienio, tuose kioskuose, kurie neprekiauja elektroniniais bilietais, parduodami vienkartiniai popieriniai bilietėliai, kainuojantys 2 Lt.

„Kioskams kuriuose kol kas nėra galimybės įsigyti naujųjų bilietų rūšių, leista platinti popierinius bilietus. Elektroninius bilietus ir Vilniečio korteles jau galima įsigyti 35 spaudos kioskuose“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Anot savivaldybės, nuo ketvirtadienio įranga bus atnaujinta visose bilietų platinimo vietose.

„Nuo trečiadienio sostinės viešojo transporto keleivių kontrolė taip pat padėdami apsiprasti keleiviams su naująja sistema, konsultuos keleivius, atsakys į kylančius klausimus, šiandien atlaidžiau vertins keleivius, neturinčius bilieto. Atsiprašome keleivių dėl galimų nepatogumų“, – teigia merija.

Neįsigilinę į naująją važiavimo autobusais ir troleibusais tvarką vilniečiai negalėjo važiuoti mikroautobusais.

Bendrovės „Transrevis“ tinklalapyje pranešama, kad per Žolinę maršrutiniai taksi nevažiuos.

Vilniaus miesto savivaldybė privertė vežėjus didinti kainą, nuo trečiadienio kelionė mikroautobusu turi kainuoti ne 3 Lt, o 3,5 Lt.

Privatūs vežėjai dėl to neapsidžiaugė. Kaip 15min.lt anksčiau sakė Vilniaus miesto vežėjų asociacijos prezidentas Saulius Matulionis, kaina didinama su jais nepasitarus. „Mes galėtume ir toliau keleivius vežioti už 3 Lt, vežėjai tokią galimybę turi“, – tikino S.Matulionis.

Vežėjų asociacijos vadovas sakė negalįs tiksliai pasakyti, kad keleivių sumažės, tačiau tokia galimybė yra, vežėjų atstovas skundėsi ir dėl to, jog nuo naujųjų metų mikriukus iš viso ketinama išstumti iš Vilniaus gatvių. „Savivaldybė mus traukia į bendrą bilietų sistemą, tačiau jie nėra pasiruošę privataus verslo įtraukimui“, – įsitikinęs vežėjų atstovas.

Vilniaus vicemeras privačių vežėjų priekaištus atmeta. Esą kodėl mieste turi važinėti mažos transporto priemonės, jeigu galima paleisti greitus autobusus, kurie veš taip pat greitai, kaip ir mikriukai.

VIDEO: Vilnius video. Kaip naudotis Vilniečio kortele

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius