Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 04

Europarlamento rinkėjai vangūs

LTV pranešė, kad, prasidėjus išankstiniam balsavimui Europos Parlamento rinkimuose, rinkėjai daug pasyvesni nei per prezidento rinkimus.
Išankstiniai rinkimai į Europarlamentą vyko vangiai
Išankstiniai rinkimai į Europarlamentą vyko vangiai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prasidėjusiame išankstiniame balsavime Europos Parlamento rinkimuose rinkėjai kol kas nepasižymi aktyvumu. Per pirmąją balsavimo dieną savo valią pareiškė tik 12 tūkst. 578 rinkėjai, arba 0,47 proc. turinčiųjų balsavimo teisę. Iš anksto balsavo 6 tūkst. 481 rinkėjas, 6 tūkst. 97 balsavo specialiuose paštuose.

Aktyviausi buvo Neringos (1,03 proc.), Anykščių rajono (1 proc.), Pagėgių (0,90 proc.) rinkėjai. Pasyviausi – Mažeikių rajono (0,21 proc.), Šiaulių rajono ir Klaipėdos miesto rinkėjai (0,26 proc.)

Gegužės 17 dieną renkant prezidentą rinkėjai buvo aktyvesni, nes pirmąją išankstinio balsavimo dieną rinkimuose dalyvavo 22 tūkst. 100 rinkėjų arba 0,83 proc.

Birželio 5-6 dienomis vyks balsavimas namuose. Tokia galimybe gali pasinaudoti tik neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, sukakę 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti balsuoti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę. Balsuoti namuose galės tik tie rinkėjai, kurie yra pateikę Vyriausiosios rinkimų komisijos nustatytos formos rinkėjo prašymą balsuoti namuose.

Rinkimai į Europos Parlamentą Lietuvoje vyks birželio 7 d. Lietuva rinks 12 europarlamentarų. 
 
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius