Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 27

Argentina Meksiką įveikė taip pat ne be teisėjo pagalbos (nuotraukos, statistika, video, komentarai)

Diego Maradonos treniruojama Argentinos rinktinė tvirtai pravėrė Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) vykstančio 19-ojo pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio duris. Aštuntfinalyje jie 3:1 (2:0) įveikė Meksikos rinktinę.
C.Tevezo džiaugsmas
C.Tevezo džiaugsmas po įvarčio / „Scanpix“ nuotr.

Tiesa, kaip ir kitose sekmadienį vykusiose rungtynėse tarp Vokietijos ir Anglijos, kurias rezultatu 4:1 (2:1) laimėjo vokiečiai, mače tarp Argentinos ir Meksikos nebuvo išvengta teisėjo klaidos. Pirmasis mačo įvartis į Meksikos rinktinės vartus buvo įmuštas iš akivaizdžios nuošalės, tačiau nei mačo arbitras italas Roberto Rosetti, nei jo asistentas šio epizodo nepastebėjo ir įvartį įskaitė.

Į ketvirtfinalį patekusi Argentina kitame čempionato etape susikaus būtent su Vokietija.

Daugiau naujienų iš pasaulio futbolo čempionato rasite paspaudę čia.

Argentinos futbolo rinktinė į aštuntfinalį žengė užtikrintai laimėjusi B grupės varžybas, kur iškovojo tris pergales iš tiek pat galimų. D.Maradonos auklėtiniai nugalėjo Nigeriją (1:0), Korėjos Respubliką (4:1) ir Graikiją (2:0).

Meksikiečiai kito etapo duris pravėrė užėmę antrą vietą A grupėje. Javiero Aguirre treniruojama vienuolikė nukovė Prancūziją (2:0), sužaidė lygiosiomis su PAR (1:1) ir pralaimėjo tik grupės lyderiui Urugvajui (0:1).

Įdomu, kad Vokietijoje prieš ketverius metus vykusiame pasaulio čempionate Argentinos ir Meksikos rinktinių keliai taip pat buvo susikirtę aštuntfinalyje. Pergalę tada po atkaklios kovos rezultatu 2:1 šventė argentiniečiai.

Tiesioginę rungtynių transliaciją (TV) nemokamai žiūrėkite čia.

Argentinos ir Meksikos nacionalinių vienuolikių mūšis sekmadienį vyko 88,5 tūkst. vietų stadione „Soccer City“ (Johanesburge). Mačo arbitras – italas Roberto Rosetti.

Mačas prasidėjo aktyvesniais argentiniečių veiksmais, tačiau pirmą pavojingą progą susikūrė meksikiečiai, kai po tolimo C.Salcido smūgio Argentinos rinktinės vartus išgelbėjo tik skersinis. Po poros akimirkų pasižymėti galėjo ir kitas meksikietis A.Guardado, tačiau jo smūgis skriejo kiek netiksliai.

D.Maradonos auklėtiniams sunkiai sekėsi rasti savo žaidimą – argentiniečių atako klimpo kibioje J.Aguirre treniruojamų meksikiečių gynyboje. Iki 26 mačo minutės, kai suklydus Meksikos rinktinės vartininkui po Lionelio Messi perdavimo pasižymėjo Carlosas Tevezas (1:0). Meksikiečiai puolė protestuoti, kad įvartis buvo įmuštas iš nuošalės ir, nors epizodo vaizdo kartojimas aiškiai rodė, jog įvartis tikrai įmuštas iš nuošalės, teisėjai po ilgo pasitarimo įvartį nusprendė įskaityti.

Po šešių minučių meksikiečių padėtis tapo dar sudėtingesnė. Meksikos gynėjas R.Osorio apmaudžiai suklydo perduodamas kamuolį rezultatyviausiam čempionato žaidėjui G.Higuainui ir šis šaltakraujiškai pasinaudojo netikėta dovanėle (32 min., 2:0).

Argentiniečiai turėjo progų pelnyti ir trečiąjį įvartį, bet jomis nepasinaudojo. Už tai D.Maradonos auklėtiniai prieš pat pertrauką vos nebuvo nubausti, tačiau meksikiečiams pritrūko tikslumo.

Po pertraukos meksikiečiai puolė švelninti rezultato, tačiau visas jų pastangas vienu galingu šūviu iš už baudos aikštelės ribų nubraukė C.Tevezas (52 min., 3:0).

Po šio epizodo meksikiečiai perėmė iniciatyvą. Jų atakos tikslą pasiekė 71 minutę, kai argentiniečių gynėjus išmaudė J.Hernandezas (3:1). Meksikiečiai ir toliau aktyviai puolė stengdamiesi dar labiau sušvelninti rezultatą, tačiau jų atakoms trūko tikslumo.

Pačioje susitikimo pabaigoje progą pasižymėti dar turėjo Argentinos lyderis L.Messi, tačiau pelnyti pirmąjį įvarti šiame čempionate geriausiam pasaulio futbolininkui sutrukdė Meksikos rinktinės vartininkas O.Perezas. Mačas baigėsi Argentinos pergale 3:1 (2:0).

Geriausiu susitikimo žaidėju buvo išrinktas du įvarčius įmušęs Argentinos rinktinės puolėjas C.Tevezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius