-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 25

Ispanai palaužė Čilę ir laimėjo H grupę (nuotraukos, statistika, komentarai)

Europos čempionai ispanai išvengė Italijos bei Prancūzijos rinktinių likimo ir minimaliu rezultatu 2:1 (2:0) įrodę savo pranašumą prieš vienu žaidėju mažiau susitikimą baigusius Čilės futbolininkus, pateko į kitą Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) vykstančio pasaulio futbolo čempionato etapą – aštuntfinalį. Tolyn žengė ir Čilė.
D.Villa džiaugsmas
D.Villa vėl pasižymėjo / „Scanpix“ nuotr.

6 taškus per tris turus iškovoję ispanai laimėjo H grupės kovas ir aštuntfinalyje ginklus surems su antrąja G grupės rinktine – Portugalija.

Taip pat 6 taškus surinkę čiliečiai, tačiau dėl prastesnio įvarčių santykio, užėmę antrąją vietą H grupėje kitame etape jėgas išbandys su penkiskart pasaulio čempione, G grupės nugalėtoja Brazilija.

Kitose tuo pačiu metu penktadienį vykusiose H grupės rungtynėse Šveicarija (4 tšk.) nesugebėjo nugalėti Hondūro (1 tšk.) - mačas baigėsi be įvarčių 0:0.

Daugiau pasaulio futbolo čempionato naujienų rasite paspaudę čia.

Dvikova tarp Ispanijos ir Čilės vyko iki 42,9 tūkst. sirgalių vienu metu talpinančiame „Loftus Versfeld“ stadione Pretorijos mieste. Mačo arbitras – meksikietis Marco Rodriguezas.

Mačą aktyviau pradėjo ispanai. Kelis kartus iš eilės atakų smaigalyje atsidūrė Fernando Torresas, tačiau jam pasižymėti nepavyko. Nesnaudė ir čiliečiai, kurie 10 minutę vos neišsiveržė į priekį, tačiau M.Gonzalezo smūgis skriejo virš vartų.

Pirmasis mačo įvartis krito 24 minutę. Patyręs Čilės rinktinės vartininkas Claudio Bravo suklydo išbėgęs toli nuo savo vartų bandydamas atimti kamuolį iš varžovų ir čiliečio klaida pasinaudojo Davidas Villa, pasiuntęs kamuolį į tuščius vartus ir daugiau nei 30 metrų atstumo (1:0).

Čilės futbolininkai dar kartą klysta gynyboje ir kamuolį perėmę ispanai muša antrąjį įvartį. Pasižymėjo Andresas Iniesta (37 min., 2:0). Negana antrojo įvarčio, toje pačioje atakoje  Čilės gynėjas Estrada, teisėjo M.Rodriguezo nuomone, užsidriba antrąją geltonąją kortelę ir yra šalinamas iš aikštės - Ispanija įgija dar ir vieno žaidėjo pranašumą.

Iš karto po pertraukos Čilė sušvelnino rezultatą. Po R.Millaro smūgio kamuolys pataikė į ispaną G.Pique ir pakeitęs kryptį suklaidino I.Casillasą (47 min., 2:1).

Nors ir turėdama vienu žaidėju mažiau Čilės rinktinė nebuvo linkusi nusileisti ispanams ir toliau aktyviai puolė lyginti rezultatą. Tiesa, susikurti daug progų pietų amerikiečiams neleido drausminga ispanų gynyba.

Tuo tarpu ispanai į puolimą nesiveržė ir tiesiog ramiai kontroliavo kamuolį. Toks V.Del Bosque auklėtinių nenoras įmušti dar vieną įvartį supykdė mačą stebėjusius futbolo gerbėjus, kurie savo nepasitenkinimą išreiškė švilpimu.

Dvikova pasibaigė abejoms ekipoms palankiu rezultatu - 2:1 (2:0) ispanų pergale. Kadangi kitose grupės rungtynėse Šveicarija nenugalėjo Hondūro, į kitą pasaulio futbolo čempionato etapą pateko ir Ispanija, ir Čilė.

Geriausiu susitikimo žaidėju buvo išrinktas ispanas Andresas Iniesta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius