Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 17

Meksika iškovojo sensacingą pergalę, prancūzai – arti fiasko (nuotraukos, statistika, komentarai)

Pietų Afrikos Respublikoje vykstančiame pasaulio futbolo čempionate – dar viena staigmena. Antrose A grupės rungtynėse ketvirtadienį pasaulio vicečempionai prancūzai 0:2 (0:0) pralaimėjo kovingiesiems meksikiečiams ir iki minimumo sumažino savo galimybes patekti į kitą etapą. Meksikos komanda prancūzus įveikė pirmą kartą pasaulio čempionatų istorijoje.
Rungytnių akimirka
Triumfuojantys meksikiečiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmose A grupės rungtynėse Prancūzijos nacionalinė komanda sužaidė be įvarčių su Urugvajaus futbolininkais, o Meksikos ekipa dvikovą su turnyro šeimininkais PAR taip pat baigė lygiosiomis – 1:1.

Daugiau naujienų iš pasaulio futbolo čempionato rasite paspaudę čia.

Mačas tarp Prancūzijos ir Meksikos vyko Palokvanoje, „Peter Mokaba“ stadione. Stadione telpa 41,7 tūkst. žiūrovų. Mačo arbitras – Khalilas al Ghamdi iš Saudo Arabijos.

Prancūzai aktyviau pradėjo rungtynes, tačiau meksikiečiai surengė keletą pavojingų atakų – nuo įvarčių išgelbėjo tik vartininkas. Raymond'o Domenecho auklėtiniai puldami atsitrenkė į drausmingą varžovų gynybą.

Daug kovos vyko aikštės viduryje, progas atakuoti vartus kūrė ir viena, ir kita komanda, tačiau įvarčių pelnyti pirmoje dvikovos dalyje nepavyko. Pasiaukojamai gynyboje žaisdami meksikiečiai visiškai sukaustė prancūzų rinktinės puolimą. Įpusėjus rungtynėms – 0:0.

Po pertraukos prancūzų žaidimas beveik nepakito, tuo tarpu Meksikos futbolininkai suaktyvino veiksmus puldami ir surengė kelias pavojingas atakas. Įtampa aikštėje padidėjo, kova dėl kiekvieno kamuolio paaštrėjo. Teisėjas aistroms nuraminti net kelis kartus traukė iš kišenės geltonąją kortelę.

64-ą minutę kovingieji meksikiečiai nubaudė varžovus už pasyvų žaidimą. Javieras Hernandezas po Rafaelio Marquezo perdavimo atsidūrė vienas prieš prancūzų vartininką, nesunkiai jį apgavo ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus. Meksikos rinktinė išsiveržė į priekį 1:0.

Prancūzai mėgino imti iniciatyvos, tačiau jų puolimas buvo chaotiškas. Tuo tarpu meksikiečių apetitas išaugo. Savo progos padidinti pranašumą jie sulaukė, kai prancūzų baudos aikštelėje Ericas Abidalis pargriovė Pablo Barrerą ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. 79-ą minutę šį taikliu smūgiu realizavo Cuauhtemocas Blanco. Meksikos persvara išaugo – 2:0.

Atrodo, mėlynieji susitaikė su pralaimėjimu, o Meksikos nacionalinė komanda šventė istorinę pergalę. Geriausiu mačo žaidėju pripažintas J.Hernandezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius