-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 07 10

Pasaulio futbolo čempionato bronza – Vokietijos rinktinei (nuotraukos, statistika, komentarai, video)

Pietų Afrikos Respublikoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato rungtynėse dėl trečiosios vietos šeštadienį gripo ir traumų išguldyta Vokietijos rinktinė 3:2 (1:1) sugebėjo palaužti Urugvajaus futbolininkus ir ketvirtą kartą per visą istoriją iškovojo bronzos medalius.
Rungtynių akimirka
Prieš ketverius metus Vokietijoje vykusiose planetos pirmenybėse vokiečiai taip pat buvo treti. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Joachimo Loewo auklėtiniai antrą čempionatą iš eilės sugebėjo pakartoti tą patį rezultatą – prieš ketverius metus Vokietijoje vykusiose planetos pirmenybėse vokiečiai taip pat buvo treti. Tiesa, šįkart iš stipriai atsijauninusios Vokietijos nacionalinės komandos tokio gero žaidimo ir rezultato niekas nesitikėjo – visi lūkesčiai buvo viršyti.

Įdomu, kad jau septintose vokiečių rungtynėse iš eilės teisingai nugalėtoją atspėjo visame pasaulyje orakulo sugebėjimais išgarsėjęs aštuonkojis Paulis.

Tai jau antras kartas, kai Urugvajaus ir Vokietijos rinktinės žaidė dėl trečiosios pasaulio čempionato vietos. 1970 metais Meksikoje vykusiame turnyre po vienintelio Wolfgango Overatho įvarčio 26–ą min. triumfavo vokiečiai. Iki šio mačo iš viso komandos tarpusavyje žaidė devynis kartus, iš jų šešiskart pergalę šventė Vokietijos rinktinė, o kartą – 1928 metų olimpiados futbolo turnyre – Urugvajaus futbolininkai.

Daugiau naujienų iš pasaulio futbolo čempionato rasite paspaudę čia.

Urugvajaus ir Vokietijos rinktinių dvikova vyko 42,5 tūkst. vietų stadione „Nelson Mandela Bay“, esančiame Port Elizabeto mieste. Mačo arbitras – meksikietis Benito Archundia.

Rungtynių eiga

Vokietijos komanda daug aktyviau pradėjo rungtynes nei pusfinalyje su ispanais. Realų šansą pelnyti įvartį 10-ą min. turėjo Arne Friedrichas. Po kampinio vokietis galva smūgiavo į varžovų vartus, bet kamuolys pataikė į skersinį.

Savo įvarčių sąskaitą šiame mače pirmieji atidarė vokiečiai. Po itin stipraus tolimo Bastiano Schweinsteigerio smūgio Urugvajaus rinktinės vartininkas Fernando Muslera atmušė kamuolį, o pirmas prie jo prišokęs Thomas Mulleris nesunkiai pasiuntė šį į vartus. 19-ą min. Vokietija išsiveržė į priekį 1:0, o Th.Mulleris turnyre įmušė jau penktą įvartį.

Joachimo Lowo auklėtinių apetitas dar padidėjo – jie ėmė rengti vieną po kitos pavojingas atakas, kurios galėjo baigtis ir antruoju įvarčiu. Tačiau greitą kontrataką išnaudojo ir rezultatą  išgylinti sugebėjo Urugvajaus komanda. Po Luiso Suarezo perdavimo Edinsonas Cavani taikliai smūgiavo kamuolį pažeme į vokiečių vartų kampą. 28-ą min. rezultatas tapo lygus - 1:1.

Sustiprėjus lietui žaidimo sąlygos tapo itin sudėtingos, aikštė slidi. Baigiantis pirmajam kėliniui dažniau klydo vokiečiai, tačiau įpusėjus rungtynėms rezultatas nepasikeitė – 1:1.

Po pertraukos pavojingą ataką pirmieji surengė urugvajiečiai, privertę kaip reikiant pajudėti vokiečių vartininkas Joergą Buttą. Iniciatyvą perėmusi Urugvajaus rinktinė netrukus pelnė antrąjį įvartį. 51-ą min. antrąjį Urugvajaus įvartį rungtynėse ir savo penktąjį turnyre pelnė Diego Forlanas. Urugvajus išsiveržė į priekį 2:1.

Po Egidio Arevalo Rioso perdavimo D.Forlano smūgiuotas kamuolys į vokiečių vartus pateko atsitrenkęs nuo žemės. Neilgai trukus J.Loewo auklėtiniai surengė atsakymą. Po Jerome'o Boatengo aukšto perdavimo Marcellis Jansenas pasinaudojęs varžovų vartininko klaida galva nukreipė kamuolį į vartus. 56-ą min. rezultatas tapo lygus – 2:2.

Komandos pradėjo žaisti atvirą futbolą – mažai gynėsi ir visą dėmesį sutelkė į puolimą. Sąmyšis prie Urugvajaus rinktinės vartų padėjo vokiečiams pelnyti trečiąjį įvartį. Sami Khedira išnaudojo savo šansą – varžovų gynėjo nesėkmingai atmuštą kamuolį jis galva pasiuntė į vartus. 82-ą min. Vokietija išsiveržė į priekį 3:2.

Paskutinį šansą išlyginti rezultatą ir išplėšti pratęsimą D.Fornalas neišnaudojo. Baigiantis rungtynių laikui po jo baudos smūgio kamuolys atsitrenkė į vokiečių vartų skersinį. Tai buvo paskutinis epizodas šiose rungtynėse. Geriausiu mačo žaidėju paskelbtas vokietis Th.Mulleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius