-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 15

„Prisikėlėlių“ lyderiu liko A.Valinskas (atnaujinta 17.24 val.)

Sekmadienį Tautos prisikėlimo partija (TPP) susirinko į suvažiavimą sostinėje, viešbutyje „Naujasis Vilnius“. Suvažiavimo dalyviai partijos lyderiu vienbalsiai perrinko Seimo pirmininką Arūną Valinską ir patvirtino Europos Parlamento rinkimų kandidatų sąrašą.
Arūnas Valinskas perrinktas partijos pirmininku.
Arūnas Valinskas perrinktas partijos pirmininku. / Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr.

Sausakimšoje salėje susirinko 230 dalyvių. A.Valinskas buvo vienintelis kandidatas į partijos pirmininkus. TPP nariai sutarė daugiau kandidatų nesiūlyti ir naująjį partijos pirmininką patvirtinti plojimais. Taip pat – plojimais – patvirtinti ir nauji partijos įstatai.

Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr./Tautos prisikėlimo partijos suvažiavimas
Tautos prisikėlimo partijos suvažiavimas

Salėje griaudint ovacijoms prie mikrofono priėjęs A.Valinskas pareiškė, kad partija išgyveno idealizmo laikotarpį ir yra pasiruošusi žengti kitą žingsnį. „Turėtume baigti tarpusavio rietenas, pamiršti šnekas už nugaros. Galime pamiršti ir tuos du flangus, kuriuos ir žiniasklaida dabar eskaluoja. Geriau sudėkime visų galimybes ir norus į vieną gražų siekimą dirbti ir tikrai nebūsime ta vienadiene, vienkartine partija, kokia kiti galbūt norėtų mus matyti. Šiandien bus padėtas taškas tiems negeriems dalykams kurie buvo. Mums dar trūksta ir patirties, iki šiol mokomės iš savų klaidų, tačiau noriu palinkėti, kad ateityje mokytumėmės ir iš kitų klaidų“, – sakė A.Valinskas.

Susirinkime taip pat bus svarstomi TPP įstatai, nauja jų redakcija, aptartas partijos dalyvavimas rinkimuose į Europos Parlamentą bei rinkimų komisijų sudarymas.

 Į Europos Parlamentą – dvylika kandidatų

TPP kandidatų į Europos Parlamentą sąrašo pirmojoje vietoje atsidūrė parlamentaras Saulius Stoma, antroje vietoje – Seimo narės mandato atsisakiusi Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, trečioje vietoje – partijos atstovybės Didžiojoje Britanijoje vadovė Nina Barbora Evans, ketvirtoje – Seimo narys Laimontas Dinius, penktoje – parlamentaras Rokas Žilinkas.

Ketinu dirbti Lietuvoje – nebūtinai prezidentu, Seimo pirmininku, kad ir paprastu parlamentaru, svarbiausia dirbti“, – sakė A.Valinskas.Šeštą vietą sąraše užėmė Mečislovas Subelis, septintą – parlamentarė Donalda Meiželytė-Svilienė, aštuntą – parlamentaras Ligitas Kernagis, devintą – Seimo narys Linas Karalius, dešimtą – parlamentarė Arūnė Stirblytė, vienuoliktą – aplinkos ministro patarėjas Kęstutis Rupulevičius, o paskutinėje sąrašo vietoje liko TPP narys Donatas Bukelis.

TPP į Europos Parlamentą išrinko minimalų kandidatų skaičių – 12. A.Valinskas informavo, kad TPP svarstys galimybę Europarlamento rinkimuose dalyvauti koaliciniu sąrašu su konservatoriška partija iš Lenkijos bei paneuropine partija „Libertas“.

„Ėjimas į Europarlamentą nepigus malonumas, o tie atstovai paremtų mus ne tik idėjiškai, bet ir finansiškai“, – suvažiavimo metu sakė TPP pirmininkas.

Paklaustas, kokias vietas galėtų šie kandidatai užimti, A.Valinskas portalui 15min.lt sakė, kad tai ateinančią savaitę spręs prezidiumas. „Mes kol kas svarstome, yra daugiau negu du siūlymai. Pagal partijos reitingavimą prezidiumas spręs, ar mes dalyvaujame vienu savo sąrašu, ar su kažkuo. Apsispręsime per ateinančią savaitę. Pavardes jie mums yra minėję, bet viešojoje erdvėje jų minėti kol kas neesame įgalioti“, – sakė Seimo pirmininkas.

Jis nesiryžo spėlioti, kiek TPP galėtų gauti vietų Europos Parlamente: „Kaip ir prieš Seimo rinkimus neužsiėmėme būrimais iš kavos tirščių, ir dabar aš neminėsiu prognozių. Reikia ne spėlioti, o dirbti.“

A.Valinskas pats nedalyvaus Europos Parlamento rinkimuose. „Ketinu dirbti Lietuvoje – nebūtinai prezidentu, Seimo pirmininku, kad ir paprastu parlamentaru, svarbiausia dirbti“, – sakė A.Valinskas.

Taip pat suvažiavimo dalyviai patvirtino TPP prezidiumą, kurį sudaro 11 narių ir partijos pirmininkas, bei partijos Etikos ir procedūrų komisiją, kurią sudaro 7 nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius