-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 22

Nepriėmus sprendimų dėl patikslinto biudžeto, Lietuvai gresia Latvijos perspektyva

Seime nepriėmus sprendimų dėl patikslinto šių metų biudžeto, Lietuvai, kaip ir Latvijai, grėstų perspektyva perleisti didžiąją dalį svertų vykdant finansų politiką Europos Komisijai (EK) ir Tarptautiniam valiutos fondui (TVF), trečiadienį perspėjo premjeras Andrius Kubilius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Pastarųjų dienų žinios iš kaimynės Latvijos mums turėtų labai aiškiai pasakyti, kas lauktų Lietuvos, jeigu mes nesitvarkytume patys. Metaforiškai galima pasakyti, kad vakar paskelbtas Europos Komisijos ir Latvijos Vyriausybės sutarimas dėl finansų politikos reiškia vieną dalyką – kad didžiąją dalį svertų Latvijos Vyriausybė vykdant finansų politiką atiduoda EK ir TVF“, – žurnalistams sakė A.Kubilius.

TVF yra sustabdęs 200 mln. eurų (690 mln. litų) paskolos, kuri yra ES ir TVF 7,5 mlrd. eurų (beveik 26 mlrd. litų) paramos paketo dalis, perdavimą Latvijai. Konsultacijos Rygoje tęsiasi šią savaitę. Antradienį Latvija ir EK pasirašė susitarimą, kuriame numatoma papildomų sprendimų dėl išlaidų mažinimo 2010 metais.

Lietuvos Vyriausybė laikosi pozicijos neskubėti kreiptis į TVF pagalbos, nors tokia galimybė nėra atmetama.

„Manau, kad mes turime visas galimybes išlikti savarankiškai veikiančia valstybe, savarankiškai veikiančia Vyriausybe, kuri derina savo politiką su tarptautinėmis institucijomis, bet pati savarankiškai priima sprendimus. Bet tam turime daryti sprendimus. Sprendimų nedarymas gali atvesti į tokią pačią situaciją“, – sakė A.Kubilius.

Lietuvos Seimas dėl patikslinto šių metų biudžeto balsuos ketvirtadienį. Siekdama užkamšyti biudžeto skyles, valdančioji dauguma siekia nuo 19 iki 21 proc. padidinti pridėtinės vertės mokestį, apie dešimtadaliu apkarpyti valstybės tarnautojų atlyginimus bei peržiūrėti motinystės išmokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius