Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Antanas Sireika: krepšinį ir lenktynes vienija tikslas laimėti

„Omnitel 1000 km lenktynėse“ pasirodžiusiam krepšinio treneriui Antanui Sireikai teko nusivilti – jo palaikytos komandos „BarBar’a Racing Team“ nariui Martynui Samsonui kliudžius trasos atitvarus automobiliui teko sustoti ilgam laikui, tad prizinės vietos A.Sireikos favoritai, matyt, neužims.
Antanas Sireika su žmona
Antanas Sireika su žmona / Mariaus Žičiaus nuotr.

„Gaila, kad taip nutiko. Palaikiau šią komandą, nes jai priklauso mano kurso draugas. Dabar nebeturiu už ką sirgti – kitų favoritų nėra“, – pripažino savo nusivylimą A.Sireika. Vis dėlto malonumo stebėti varžybas komandos nesėkmė treneriui pernelyg nesudrumstė. „Lenktynės tai grožis, emocijos, malonumas. Visi skubame gyventi ir jos tą puikiai atspindi – parodo, kaip greitai bėga gyvenimas“, – sako krepšinio ekspertas.

Anot trenerio, tarp lenktynių ir krepšinio galima įžvelgti panašumų. „Tiek krepšinyje, tiek lenktynėse tėra vienas tikslas – laimėti. Niekada nebūna lygiųjų – laimi arba pralaimi. Manau, kad lenktyniauti pasiryžę vyrai negalvoja, kur yra stabdžių pedalas – jei krepšinyje svarbiausia įmesti, tai lenktynėse svarbiausias greitis, tad stabdžius sugalvojo bailiai“, – juokavo A.Sireika.

Tačiau nors pats ir pripažino esąs greičio mėgėjas, už bolido vairo A.Sireikai sėdėti dar niekad neteko. „Esu bandęs greitai važiuoti su savo automobiliu. Man patinka greitis, tad buvo smagu. Tiesa, lenktynių trasoje pabuvoti neteko niekad, tačiau esu tikras, kad tai būtų fantastiška“, – sakė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius