Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2012 07 21 /2012 07 22

Į Lietuvą olimpinį deglą parvežęs Antanas Zabulis juo papuošė „Omnitel 1000 km lenktynes“

Ketvirtadienį į Lietuvą grįžęs 2012-ųjų Londono olimpinių žaidynių deglo estafetėje dalyvavęs „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis šeštadienį pasirodė „Omnitel 1000 km lenktynių“ svečių gretose. Šalia trasos esančią VIP palapinę jis papuošė olimpiniu deglu ir pripažino vis dar gyvenantis iš Londono parsivežtais įspūdžiais.
Antanas Zabulis
Antanas Zabulis / Mariaus Žičiaus nuotr.

Kalbėdamas apie deglo nešimą A.Zabulis pripažįsta – tai buvo labai smagus ir išskirtinis jausmas. „Vienas dalykas yra stebėti olimpiados varžybas, visai kitas – pačiam nešti olimpinį deglą. Be abejo, tai visai kas kita nei dalyvauti varžybose… Žmonėms olimpiada yra ypatingas dalykas – gera buvo matyti žmones, mojuojančius vėliavomis, besišypsančius, keliančius taurę vyno ar šampano už varžybas“, – pasakoja „Omnitel“ vadovas.

Dalyvavimas estafetėje A.Zabuliui praėjo it akimirka, įvykdyti misiją pavyko sklandžiai: „Matyt, nė vienas deglą nešęs žmogus neįsivaizdavo, kaip jausis estafetėje. Buvo tokių, kurie išsigando, daliai „pakirto“ raumenis. Man tie 300 metrų praėjo greitai – nešdamas deglą žiūrėjau į mane supančius žmones ir galvojau, kiek dar turėsiu nubėgti, tačiau pakėlęs akis pamačiau, jog deglą jau turiu perduoti. Viskas nutiko greitai.“

Nepamirštama akimirka A.Zabulis laiko ir vadinamąjį „deglo pasibučiavimą“. „Tai prilygsta savotiškai improvizacijai. Kai žmogus atneša deglą ir perduoda jį kitam, gali kažką parodyti, pademonstruoti. Tai net savotiški šou elementai“, – tikina pašnekovas.

Užvaldytas emocijų A.Zabulis tikina nejautęs nei deglo svorio, nei karščio, ir su mielu noru estafetėje dalyvautų dar kartą. „Kiekvienas norėtų, jog įvykis, keliantis tokias geras emocijas, galėtų būti pakartotas. Jei tik turėčiau progą, mielai olimpinį deglą paneščiau dar kartą“, – sako Lietuvai atstovavęs vyras.

Didelį įspūdį A.Zabuliui paliko ir renginio organizuotumas. „Šalia kiekvieno deglą nešusio bėgiko bėgo po šešis profesionalius bėgikus – jie žiūrėjo, ar žmogus gerai jaučiasi, ar niekas neketina įšokti į trasą. Šalia važiavo ir dviratininkai, pasiruošę suteikti pagalbą, jei tik kas nutiktų. Buvo ir policininkų, apsaugos darbuotojų automobilių, ir motociklų, taip pat dirbo žurnalistai“, – pasakoja pašnekovas.

Šiandien į Lietuvą pargabentas olimpinis deglas, anot A.Zabulio, skirtas Lietuvos žmonėms: „Deglas buvo deaktyvuotas, gauti dokumentai, kad jis galėtų būti vežamas lėktuve. Manau, kad šiandien deglas nebėra mano – kad galėčiau jį nešti, buvau išrinktas žmonių, tad čia jį parvežiau tam, kad visi norintys galėtų į jį pasižiūrėti, jį paliesti, pasifotografuoti.“

Po „Omnitel 1000 km lenktynių“ deglas keliaus į vieną iš šalies muziejų. „Vėliau deglas keliaus per visus mūsų salonus, o tada spręsime, į kurį muziejų jį atiduoti. Lietuvoje tokių daiktų nėra daug, tad visi, kurie nešėme deglus, apsitarėme, kad reikia rasti vietą, kur jie galėtų būti saugomi“, – sako A.Zabulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius