Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Omnitel 1000 km lenktynėse“ prie bolido vairo sėsianti tituluota gražuolė mėgins paneigti stereotipus

„Omnitel 1000 km lenktynės“ – anaiptol ne vien vyrų reikalas. Šįmet varžybų trasoje pasirodyti ir prie bolido vairo sėsti žada net trys moterys, viena jų – žavingoji Rugilė Rukšėnaitė (23), dar šįmet pelniusi garbingą „Amber Lady“ gražuolės titulą.
Rugilė Rukšėnaitė
Rugilė Rukšėnaitė / Mariaus Žičiaus nuotr.
Temos: 1 Palanga

Vis dėlto iš pirmo žvilgsnio į lenktynininkę R.Rukšėnaitė anaiptol nepanaši – ilgos kojos, šviesūs plaukai ir šilta šypsena daug labiau pateisina gražuolės titulą nei pergalės varžybose ištroškusios vairuotojos. Mergina neslepia: šios lenktynės jai – pirmos gyvenime, tačiau savo jėgų nenuvertina.

„Už automobilio vairo sėdau vos išsilaikiusi vairuotojo teises – man buvo maždaug aštuoniolika metų“, – pasakoja R.Rukšėnaitė. Nuo tada gražuolė vairo iš rankų nebepaleidžia, tačiau per penkerius vairavimo metus būta visko. „Na kaip gali geras vairuotojas nepatekti į avariją?“ – juokiasi mergina ir priduria, jog iš savo klaidų stengiasi mokytis, o kiekviena klaida verčia pasitaisyti.

Ir baudų R.Rukšėnaitė kelyje neišvengė. „Esu susimokėjusi už greičio viršijimą, diržo nesegėjimą. Tačiau tąkart pasitaisiau – dabar visad segu. Dar teko mokėti už stovėjimą“, – vardija tituluota gražuolė. Vis dėlto mergina prisipažįsta: išsigelbėti iš nemalonios situacijos neretai padeda grožis. „Žinoma, viskas priklauso nuo nuotaikos ir nuo pareigūno, net jo amžiaus. Buvo atvejų, kai gražus bendravimas ir šypsena privertė pareigūną mane paleisti“, – šypsosi R.Rukšėnaitė.

Anot lenktynių debiutantės, pašaipių komentarų, neva už vairo sėdi blondinė, tad gero vairavimo tikėtis nė neverta, ji sulaukia retai. Priešingai – kelyje sutikti vairuotojai R.Rukšėnaitę vertina itin pozityviai: „Juk viskas gražu – pamatę mane kelyje vairuotojai žavisi ir grožisi, gerai nusiteikia.“

Supa vien vyrai

Šeštadienį R.Rukšėnaitė startuos kartu su Martynu Griška, Sauliumi Beržiu ir Gintautu Šlepiku, visi kartu lenktynininkai atstovaus komandai „Technorama – GMS Racing“ ir sės prie automobilio  „Lotus 116“ vairo.

Paklausta, kaip nusprendė dalyvauti varžybose, mergina nedaugžodžiauja. „Šią mintį plėtoti man padėjo pažįstamas. Manau, bus įdomu – juk tai nauja patirtis“, – įsitikinusi gražuolė. „Omnitel 1000 km lenktynės“ jai – pirmos gyvenime.

Lenktynių trasos teritorijoje R.Rukšėnaitę supa vien vyrai, tačiau nepatogumų merginai tai nekelia – gerai jaustis verčia nuolat skiriamas dėmesys. „Matau didelį nusistebėjimą, nuostabą ir palaikymą. Smagu būti tarp vyrų, kai greta nėra daug moterų“, – juokiasi. Mergina apgailestauja, jog su kitomis lenktynėse vairuosiančiomis moterimis dar nespėjo susipažinti, tačiau tikina konkurencijos nejaučianti. Priešingai – linki joms kuo didesnės sėkmės.

Lenktyniaus pirmą kartą

Lenktynes R.Rukšėnaitė priima kaip iššūkį. „Man tai yra patirtis, patyrimai, pažintys, nuotykiai“, – sako mergina ir pripažįsta: moteris lenktynių trasoje atrodo neįprastai. „Stereotipiškai mąstant tai išties yra nemoteriška, tačiau man patinka stereotipus laužyti. Jau vien tai, kad esu šviesiaplaukė, o mano akys rudos, paneigia stereotipą – sako, kad visos šviesiaplaukės mėlynakės. Tačiau tai jau įgimta“, – šypsosi lenktynininkė.

Paklausta, iš kur turi tiek jėgų ir ambicijų – juk vien per šią vasarą mergina spėjo ne tik gauti gražuolės titulą, bet ir dalyvauti ekspedicijoje ir pabaigti bakalauro studijas – R.Rukšėnaitė tikina, jog viską lemia charakteris. „Tokia yra mano asmenybė. Juk tai jaunystė – maksimalizmas, idealizmas, veržlumas. Šios savybės mane veda į priekį. Visada stengiuosi semtis jėgų ir pasiimti kuo daugiau – tarsi kopiu į kalną“, – svarsto gražuolė.

Kaip pasiseks trasoje R.Rukšėnaitė nesiryžta prognozuoti, tačiau viliasi, jog rezultatai pranoks lūkesčius. Pastarieji gali lemti daug – atsižvelgusi į juos mergina spręs, ar šis pasirodymas lenktynėse – vienkartinis, ar prie bolido vairo ji ryšis sėstis dar kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius