Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Drago“ trasą tirštai apgulė žiūrovai

Nors sakoma, kad sunku dukart paeiliui įkristi į tą pačią duobę, tačiau „Omnitel 1000 km lenktynių“ progamoje buvusių „drago“ čempionato trečiojo etapo dalyvius šiemet, kaip ir pernai, merkė lietus.
„Drag“ varžybos
„Drag“ varžybos / Organizatorių nuotr.

38 „drago“ meistrai iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir Rusijos, kovojantys penkiose automobilių klasėse, susirinko Palangoje kupini geriausių ketinimų ir ryžto. Neapsiriko ir itin gausus būrys, kokio „drago“ lenktynės dar nėra matę, žiūrovų,   neišsiskirsčiusių iki pat varžybų finišo.

Žiūrovai pratrūko karštais aplodismentais, kai varžybų informatorius paskelbė, jog dar atrankinėse varžybose vilnietis Edmundas Savickis su „Audi 90“, išvystančia 666 AG pajėgumą, finišo liniją kirto 273,33 km/val. greičiu. Tačiau nauju rekordu vis dėlto nepakvipo, nes starte sportininkas sugaišo neleistinai daug.

Žadėjusias itin aštrų finalą batalijas ir vėl sutrukdė prapliupęs lietus, todėl šią tikro greičio fiestą organizatoriai buvo priversti nutraukti.

Organizatorių nuotr./„Drag“ varžybos
Organizatorių nuotr./„Drag“ varžybos

„Lietus mums sugadino ne vienas lenktynes, todėl dar prieš čempionatą varžybų nuostatus papildėme punktu, leidžiančiu etapo nugalėtojus paskelbti ne pagal finalo rezultatus, o iki jo jau įvykusių varžybų“, - sakė Jonavos sporto klubo „Žaibelis“, rengiančio šalies drago pirmenybes, vadovas Edvinas Preckailo.

Tokiu rodikliu vėlų trečiadienio vakarą tapo kvalifikacinės lenktynės.

A klasės „drago meistrų trečiojo etapo nugalėtojo laurai atiteko Raimondui Debesiui, pilotavusiam „Honda Civic“ ir trasoje sugaišusiam 14,36 sek. B klasės nugalėtoju tapo latvis Jevgenijus Bičkovas, vairavęs „Audi S2“ ir ketvirtį mylios įveikęs per 12,41 sek. C klasės lenktynininkų varžytuves laimėjo irgi latvis Edgaras Erinšas („Lotus Elise“ – 13,15 sek.), o D klasėje nugalėjo trasos šeimininkas Dainius Talačka, važiavęs su „Mitsubishi 3000GT“ ir finišavęs per 11,58 sek.

Galingiausius automobilius vairuojantys sportininkai rungėsi Super Sport klasėje, kur sėkmė lydėjo dar vieną mūsų svečią iš kaimyninės Latvijos Ingussą Ozolinį-Pere, su „Audi Coupe“ 402,336 metro distanciją įveikusį per 10,28 sek. Ir finišo liniją kirtusį 238,06 km/val. greičiu.

Latvis pranoko antrąjį prizininką Mindaugą Beniušį („Audi Coupe“ – 10,63 sek.) ir trečiąją vietą užėmusį E. Savickį, su „Audi 90“ trasą įveikusį per 11,05 sek.

Etapo laimėtojus ir prizininkus, iš ką tik iškovotų taurių ragaujančius nugalėtojų gėrimą, „Boslita“ gaminamą putojantį vyną „Bosca Anniversary“, nuoširdžiai pasveikino Palangos miesto policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas, pasidžiaugęs, kad vis daugiau adrenalino fanatų savo meistriškumą stengiasi įrodyti uždarose, specialiai tam parengtose trasose, o ne miestų ar užmiesčių keliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius