Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Omnitel 1000 km lenktynėse“ debiutavo ir „Mini žiedas“

Itin gausioje didžiausio ir prestižiškiausio automobilių sporto renginio Baltijos šalyse – „Omnitel 1000 km lenktynių“ – programoje šiemet debiutavo ir „Mini žiedo“ lenktynės.
„Mini žiedo“ lenktynės
„Mini žiedo“ lenktynės / Organizatorių nuotr.

„Džiaugiamės, kad vienos jauniausių, sparčiai populiarėjančios „Mini žiedo“ lenktynės pagaliau surado vietos ir po „Omnitel 1000 km lenktynių“, kuriomis itin domisi žiūrovai bei žiniasklaida, sparnu“, – sako vienas jų organizatorių Remigijus Venys.

Šios serijos lenktynių organizatoriai „Mini žiedo“ invaziją į Palangą vertina kaip naują, atsakingesnę pakopą nuolatiniams jų rengiamų varžybų dalyviams, vasaros kurorte  jau pajutusiems didesnį žiūrovų dėmesį bei palaikymą. Sportininkams tai kartu buvo kur kas atsakingesnis egzaminas.

„Mini žiedo“ dalyviai neapvylė ir žiūrovų. Suskirstyti į dvi grupes prie starto linijos jie išvairavo net 39 automobilius, o debiutinės jiems varžybos Palangoje sutapo su jau ketvirtojo šių metų pirmenybių etapo lenktynėmis, pasižymėjusiomis atkaklia, intriguojančia kova, patikusia žiūrovams. Juos ypač itrigavo taktinė kova, kai vieną važiavimą laimėjęs lenktynininkas kitą pradeda iš rikiuotės galo ir kitos šių varžybų specifinės savybės, gerai žinomos sportininkams ir įdomios žiūrovams.

Ketvirtojo „Mini žiedo“ pirmenybių etapo nugalėtojais Palangoje A 2000 klasėje tapo „Honda Civic“ vairavęs Deividas Sakalauskas, A 3000 – Audrius Makarskas („BMW 120d), Open – Egidijus Bulotas („Porsche 968 RSR“) ir RWD – Linas Steponaitis, vairavęs BMW 320D.

Vaizdo siužetas iš „Omnitel 1000 km lenktynių“ penktadienio treniruočių ir „Mini žiedo“ lenktynių:

VIDEO: Omnitel 1000 km friday practise and Mini Ring Race 2012

Airido Šiaurio „on-board“ važiavimas.

VIDEO: Airidas Šiaurys Mini Ring Race in Palanga 2012

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius