Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Omnitel 1000 km lenktynių“ transliacija – ir televizoriuje, ir internetu

Sakoma, kad joks televizorius, joks, net ir labai įtaigus komentaras, negali perteikti visų renginio spalvų, kurias ryškiausiai gali pajusti tik atvykęs į lenktynių areną. Tačiau ką daryti, jei netgi labai trokšdamas visgi negali joje apsilankyti?
„Omnitel 1000 km lenktynės“
„Omnitel 1000 km lenktynės“ / Valdo Jaručio ir Tomo Pikturnos nuotr.

„Liepos 20-23 dienomis visus automobilių sporto gerbėjus kviečiame atvykti į Palangą, tačiau kam viešnagę sutrukdys nenumatytos kliūtys, krimstis irgi neverta, - sako renginį organizuojančios bendrovės „Promo events“ direktoriaus pavaduotojas Darius Grinbergas. – Šiemet kartu su lenktynių partnere – LNK televizija rengiame tokią transliaciją iš varžybų ir jų užkulisių, kokios dar neregėjo žiūrovai Lietuvoje ir kuri drąsiai galiu pažadėti, pranoks visas buvusias iki tol“.

LNK televizija žiūrovams parodys priešstartinį šurmulį, pačių lenktynių startą ir pirmąsias 45 min. sportinių batalijų, kurios paprastai jau leidžia susiformuoti tam tikrą vaizdą apie lenktynes ir jų dalyvius. Taigi, pirmasis LNK pasijungimas iš varžybų arenos – liepos 23 d. nuo 12 iki 13 val.

Po to LNK transliacijų estafetę perduos TV1, kuri tiesioginius reportažus iš lenktynių ir apie lenktynes transliuos 13.30, 14.45, 15.30, 16.15 ir 17.30 val.

Vėliau, nuo 19 val. transliacijų vairą vėl perims LNK ir laikys jį savo rankose iki pat renginio pabaigos. Taigi, per šį kanalą žiūrovai galės mėgautis ne tik lenktynių startu bei finišu, bet ir, žinoma, jau tradiciniu tapusiu nugalėtojų sutikimo tiesioginiu koncertu, kuris jau kelis metus paeiliui tampa žiūrimiausia tos dienos LNK laida. 

Lenktynių transliacija – ir internetu!

„Omnitel 1000 km lenktynių“ partneris 15min.lt pirmą kartą tiek šių lenktynių, tiek Lietuvos autosporto istorijoje visas varžybas transliuos internetu. Speciali lenktynių transliacija prasidės lenktynių startu ir pasibaigs lenktynių finišu. Taigi, automobilių sporto gerbėjai pirmą kartą galės matyti visas lenktynes nebūdami įvykio vietoje, o sekdami įvykius internete.

Lenktynių transliacija internetu - portale 15min.lt„Idėja 15min.lt portalo lankytojams lenktynes transliuoti gyvai  šovė dar pernai. Džiaugiamės, kad kartu su partneriais jau šiais metais žiūrovams suteiksime galimybę matyti visas lenktynes – nuo starto iki pat finišo. Paprastai apie šešias valandas trunkančiose lenktynėse kiekvieną akimirką vyksta arši kova, taigi transliacija tikrai neprailgs“, - įsitikinęs „15min“ generalinis direktorius Tomas Balžekas.

Tačiau ne transliacijos ar TV pasijungimų į varžybas skaičius lems jų kokybę

„Kalbėdami apie šiemetinių lenktynių transliacijas su tam tikru pasididžiavimu minime žodžius „pirmą kartą“, - teigia D. Grinbergas. – Pirmą kartą lenktynės bus transliuojamos nauju 16:9 formatu, pirmą kartą apie jų eigą pasakos net 4 komentatoriai – Rolandas Vilkončius, Živilė Vaškytė, Ramūnas Fetingis ir automobilių sporto treneris bei  konsultantas Audrius Gelžinis, pirmą kartą lenktynių vaizdus trasoje „gaudys“ net 15 TV kamerų, o dar trys kameros transliuos vaizdą iš automobilių, pirmą kartą trasos prieigose bus įrengta didžiulė TV studija, kurioje tilps net „Juta Racing“ komandos, dalyvaujančios  Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera Cup“ čempionate, „Porsche“ automobilis“.

15min.tv logo

Stovės jis žinoma ne dėl vaizdo. Automobilis taps pagrindine didžiausią laiko dalį šioje studijoje praleisiančių R. Fetingio ir A. Gelžinio vaizdumo priemone. Pavyzdžiui, jei nutiktų kokia avarija, nuo kurių automobilių sportas neapdraustas, ir joje būtų sulaužytas, sakykim, priekinis pusašis, šios studijos šeimininkai vaizdžiai ir įtaigiai paaiškintų žiūrovams, per kiek laiko mechanikai gali pašalinti gedimą, kokias detales būtina keisti, kokius po to reguliavimo darbus reikia atlikti ir t.t.

Žinoma, tą patį ir dar daugiau jie galės daryti ir planšetinių kompiuterių „Samsung Galaxy Tab“ pagalba, kurie vėlgi TV transliacijoje iš lenktynių bus naudojami pirmą kartą.

Pasak D. Grinbergo, šioje transliacijoje techninės bei technologinės naujovės, kurių galimybės tiesiog beribės, bus nepaprastai svarbus aspektas, leidžiantis žiūrovui pasijusti labiau išprususiam ir tuo galbūt pranokstančiam sėdintįjį tribūnose.

Į Palangą atvykusių žiūrovų laukia ne mažiau nuotaikingas „Omnitel 1000 km lenktynių“ baigiamasis akcentas – nugalėtojų sutikimo didysis koncertas, kurį pristato „Top Gear“ ir kuriame dalyvaus Radži, Violeta ir Vilius Tarasovai, Mia, „Studentės“, Žilvinas Žvagulis, Yva, Vilija, „69 danguje“, Stano, „Olialia pupytės“, grupė „Čili‘nam“, Ruslanas Kirilkinas ir daugelis kitų.

„Pasistengsime, kad koncerte skambėtų nuotaikingos, lenktynių dvasią atitinkančios melodijos, tenkinančios daugumos skonį“, - sako LNK prodiuserė Laura Paukštė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius