Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2012 07 19 /19:50

Pirmose „Omnitel 1000 km“ treniruotėse nukentėjo BMW ir reklaminis skydas

Pirmosios tryliktųjų „Omnitel 1000 km lenktynių“ treniruotės prasidėjo šlapioje trasoje. Tai – didelis iššūkis kiek mažiau patirties turintiems vairuotojams ar ne idealiai sureguliuotiems automobiliams.
„Omnitel 1000 km“ pirmųjų treniruočių akimirkos
„Omnitel 1000 km“ pirmųjų treniruočių akimirkos / Algirdo Venskaus/waska.lt nuotr.

Nuo pat pirmųjų ratų rezultatų lentelės viršūnėje atsidūrė „15min – General Financing“ komandos „Porsche 911 GT3 Cup“ su Benediktu Vanagu prie vairo. Jo geriausias laikas – 1:29.592. Tiesa, Benediktas padarė mažą klaidą paskutiniame trasos posūkyje ir vieną treniruočių ratą laiko prasme turėjo nurašyti.

Algirdo Venskaus/waska.lt nuotr./„Omnitel 1000 km lenktynių“ dalyvių paradas Palangoje
Algirdo Venskaus/waska.lt nuotr./„Omnitel 1000 km lenktynių“ dalyvių paradas Palangoje

Kiek mažiau nei keturiomis sekundėmis atsiliko „BarBar'a Saitas Racing Team by Qvick Motors“ komandos „Mugen Honda Ligier“ automobilis.

Iki avarijos. Praėjus vos pusvalandžiui po treniruotės pradžios, „Ligier“ automobilis atsidūrė šalikelėje. Pilotas kiek per greitai atlėkė į patį paskutinį trasos posūkį. Automobilis kelis kartus keitė krypti ir trenkėsi į trasos atitvarus. Gerai, kad jie dengti padangomis.

Komandos bolidas plika akimi atrodo neapgadintas. Tiesa, kažkoks mechaninis agregatas neatlaikė – automobilio variklis išsijungė ir trasos personalui teko jį išstumti. Mechanikai jau pasiraitojo rankoves.

Atnaujinta 17 val. „Ligier“ automobilis jau grįžo į trasą. Panašu, kad automobilis neapgadintas, nes jau antrame rate parodė 1:33.299 laiką.

Žilvino Pekarsko nuotr./„AutoABC-SKG 2“ komandos BMW avarija
Žilvino Pekarsko nuotr./„AutoABC-SKG 2“ komandos BMW avarija

Atnaujinta 18 val. Antrojoje treniruočių dalyje pirmąjį „Omnitel“ reklaminį skydą panaikino 41 numerio BMW 318 automobiliu važiavęs Silverijus Lapėnas iš antrosios „AutoABC-SGR“ komandos. Incindentas įvyko vėl tame pačiame posūkyje prieš finišo tiesiąją.

Kliudęs posūkyje sumontuotą bortelį, Silverijus nesuvaldė galu varomo BMW automobilio ir išlėkė iš trasos. Sustojo žolėje ir kiek luktelėjęs išskubėjo pas mechanikus tikrinti ar automobilis neapgadintas. Tiesa, iki treniruočių pabaigos buvo likę gal penkios minutės todėl prasmės skubėti su darbais nebuvo.

Atnaujinta 19.50 val.

Ketvirtadienio vakarą pasibaigusioje pirmojoje „Omnitel 1000 km lenktynių“ treniruotėje greičiausiai važiavo vienu pagrindinių favoritų laikomas „BOD – Bauer Team“ ekipos narys Ramūnas Čapkauskas, greičiausią ratą su eksperimentiniu X1 klasės „Algirdai Racing – Aquila CR1 LS7“ automobiliu įveikęs per 1 min. 24,563 sek.

Mažiau nei 5 sekundes nuo lyderio su BMW 330D atsiliko Rimo komandos sportininkas Rimantas Blažulionis (1min. 29,467 sek.), o trečiąjį laiką (1 min. 29,587 sek.) su „Porsche 911 GT3 Cup“ užfiksavo „15min - General Financing“ komandos narys Nemunas Dagilis, o kiek daugiau nei sekunde nuo trečiųjų atsiliko Pietų Afrikos Respublikos atstovas Andrew Culbertas, vairuojantis irgi „Porsche 911 GT3 Cup“.

Daugelis tai linkę vertinti kaip rimtą lyderių paraišką šeštadienio lenktynėms, tačiau žinomas automobilių sporto specialistas ir treneris Audrius Gelžinis – kitokios nuomonės.

„Šios treniruotės rezultatai neatspindi tikrojo jėgų santykio vien dėl tos priežasties, kad pirmosios grupės sportininkai didžiąją treniruotės dalį važiavo šlapia trasa, kuri baigdama džiūti darosi labai slidi ir pavojinga, - lenktynių spaudos centrui sakė specialistas. – O antrosios grupės sportininkai treniravosi ko ne idealiomis sąlygomis, kai trasa buvo beveik išdžiūvusi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius