Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutrūktgalvis šveicaras savadarbius sparnus išbandė virš Didžiojo Kanjono

Skraidymo entuziastas šveicaras Yves'as Rossy pademonstravo neįtikėtiną drąsą – savadarbiais reaktyviniais sparnais jis skraidė virš Didžiojo Kanjono.
Yves'o Rossy skrydis virš Didžiojo Kanjono
Yves'o Rossy skrydis virš Didžiojo Kanjono / Kadras iš „YouTube“

Interneto portalo Swissinfo.ch teigimu, Y.Rossy iššoko iš 2,4 tūkst. metrų aukštyje skridusio lėktuvo ir skraidė virš Didžiojo Kanjono 9 minutes. Po skrydžio šveicaras išskleidė parašiutą bei sveikas ir gyvas nusileido ant žemės.

Prieš tai, kai išbandė savo sukonstruotus sparnus, vyriškiui teko susidurti su biurokratinėmis kliūtimis. Apie nutrūktgalvio planus iš žiniasklaidos sužinoję JAV Federalinės aviacijos administracijos atstovai Y.Rossy pranešė, kad privalo būti patikrintas jo sukurto aparato saugumas. Leidimą skristi šveicaras gavo paskutinę minutę, todėl prieš skrydį nespėjo pasitreniruoti.

Tai ne pirmas buvusio karinių oro pajėgų piloto Y.Rossy skrydis savo paties sukonstruotu aparatu. 2008 metais jis tapo pirmuoju žmogumi, perskridusiu Lamanšo sąsiaurį su prie nugaros pritvirtintu sparnu. Šį skrydį šveicaras atliko per maždaug 10 minučių.

Paskraidyti virš Didžiojo Kanjono jis svajojo kelerius metus.  JAV Arizonos valstijoje esantis kanjonas yra vienas giliausių pasaulyje, jo gylis kai kuriose vietose siekia 1,6 tūkst. metrų.

VIDEO: Swiss "Jetman" flies over Grand Canyon

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius